Pași de preparare
-
Tăiem cartofii cuburi și îi așezăm într-o tavă pentru cuptor. Tot acolo adăugăm și amestecul de legume pentru supă cremă de dovleac si amestecăm bine.
-
Facem loc în tavă pentru căpățâna de usturoi tăiată puțin la coadă și pentru năutul din conservă peste care am adaugat paprika din belșug, putem folosi și paprika picantă. Condimentăm cu sare, piper și ulei de măsline si punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.
-
Călim puțin feliile mărunțite de bacon astfel încât să devină crocant.
-
Scoatem tava din cuptor și mutăm legumele într-un vas mai adânc. Adăugăm parmezan din belșug și usturoiul copt peste amestec.
-
Adăugăm apă fierbinte, cât să depășească puțin legumele și mixăm totul cu un blender pentru a obține o supă cremă fină și delicioasă.
-
Decorăm supa cu smântână, boabele de năut crocante, baconul, un vârf de paprika și ceapă tocată foarte mărunt.