Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Supă-cremă de cartofi cu ciuperci

Această supă cremoasă este ideală pentru un prânz substanțial. Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Spălați și curățați legumele, apoi tăiați-le în cubulețe.
  • Într-o oală, căliți ceapa în 50 g unt, apoi adăugați 750 g cartofi (trei sferturi din întreaga cantitate) și toate legumele, mai puțin ciupercile.
  • Turnați 1.5 l de supă și fierbeți până când legumele sunt bine fierte.
  • După ce totul a fiert, îndepărtați oala de pe foc. Mixați compoziția și apoi o treceți printr-o sită fină.
  • Fierbeți restul cartofilor (250 g) în puțină apă cu sare.
  • Puneți într-o crăticioară 50 g unt și undiți ciupercile, apoi adăugați-le la supă-cremă, împreună cu cartofii fierți. Adăugați smântâna și mai țineți pe foc 1 minut.
  • Condimentați cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. Serviți supa fierbinte și presarăți pătrunjel deasupra. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Supă-cremă de cartofi cu ciuperci
8 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 1 kg cartofi
  • 1 praz
  • 3 morcovi
  • 100 g țelină
  • 2 buc. ceapă
  • 100 g unt
  • 125 g smântână
  • 1.5 l supă de legume
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 praf piper
  • 1 praf sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spălați și curățați legumele, apoi tăiați-le în cubulețe.

  • Pasul 2

    Într-o oală, căliți ceapa în 50 g unt, apoi adăugați 750 g cartofi (trei sferturi din întreaga cantitate) și toate legumele, mai puțin ciupercile.

  • Pasul 3

    Turnați 1.5 l de supă și fierbeți până când legumele sunt bine fierte.

  • Pasul 4

    După ce totul a fiert, îndepărtați oala de pe foc. Mixați compoziția și apoi o treceți printr-o sită fină.

  • Pasul 5

    Fierbeți restul cartofilor (250 g) în puțină apă cu sare.

  • Pasul 6

    Puneți într-o crăticioară 50 g unt și undiți ciupercile, apoi adăugați-le la supă-cremă, împreună cu cartofii fierți. Adăugați smântâna și mai țineți pe foc 1 minut.

  • Pasul 7

    Condimentați cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. Serviți supa fierbinte și presarăți pătrunjel deasupra. Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.