Pași de preparare
-
Spălați și curățați legumele, apoi tăiați-le în cubulețe.
-
Într-o oală, căliți ceapa în 50 g unt, apoi adăugați 750 g cartofi (trei sferturi din întreaga cantitate) și toate legumele, mai puțin ciupercile.
-
Turnați 1.5 l de supă și fierbeți până când legumele sunt bine fierte.
-
După ce totul a fiert, îndepărtați oala de pe foc. Mixați compoziția și apoi o treceți printr-o sită fină.
-
Fierbeți restul cartofilor (250 g) în puțină apă cu sare.
-
Puneți într-o crăticioară 50 g unt și undiți ciupercile, apoi adăugați-le la supă-cremă, împreună cu cartofii fierți. Adăugați smântâna și mai țineți pe foc 1 minut.
-
Condimentați cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. Serviți supa fierbinte și presarăți pătrunjel deasupra. Poftă bună!