Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Supă-cremă de cartofi cu ciuperci

Această supă cremoasă este ideală pentru un prânz substanțial. Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Spălați și curățați legumele, apoi tăiați-le în cubulețe.
  • Într-o oală, căliți ceapa în 50 g unt, apoi adăugați 750 g cartofi (trei sferturi din întreaga cantitate) și toate legumele, mai puțin ciupercile.
  • Turnați 1.5 l de supă și fierbeți până când legumele sunt bine fierte.
  • După ce totul a fiert, îndepărtați oala de pe foc. Mixați compoziția și apoi o treceți printr-o sită fină.
  • Fierbeți restul cartofilor (250 g) în puțină apă cu sare.
  • Puneți într-o crăticioară 50 g unt și undiți ciupercile, apoi adăugați-le la supă-cremă, împreună cu cartofii fierți. Adăugați smântâna și mai țineți pe foc 1 minut.
  • Condimentați cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. Serviți supa fierbinte și presarăți pătrunjel deasupra. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Supă-cremă de cartofi cu ciuperci
8 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 1 kg cartofi
  • 1 praz
  • 3 morcovi
  • 100 g țelină
  • 2 buc. ceapă
  • 100 g unt
  • 125 g smântână
  • 1.5 l supă de legume
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 praf piper
  • 1 praf sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spălați și curățați legumele, apoi tăiați-le în cubulețe.

  • Pasul 2

    Într-o oală, căliți ceapa în 50 g unt, apoi adăugați 750 g cartofi (trei sferturi din întreaga cantitate) și toate legumele, mai puțin ciupercile.

  • Pasul 3

    Turnați 1.5 l de supă și fierbeți până când legumele sunt bine fierte.

  • Pasul 4

    După ce totul a fiert, îndepărtați oala de pe foc. Mixați compoziția și apoi o treceți printr-o sită fină.

  • Pasul 5

    Fierbeți restul cartofilor (250 g) în puțină apă cu sare.

  • Pasul 6

    Puneți într-o crăticioară 50 g unt și undiți ciupercile, apoi adăugați-le la supă-cremă, împreună cu cartofii fierți. Adăugați smântâna și mai țineți pe foc 1 minut.

  • Pasul 7

    Condimentați cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. Serviți supa fierbinte și presarăți pătrunjel deasupra. Poftă bună!