Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Sufleu de spanac

Sufleu de spanac. După mesele încărcate de sărbători, acest preparat este binevenit. În plus, se prepară foarte rapid și este foarte sănătos.

Pași de preparare

  • Se topește untul într-o cratiță la foc mediu. Se reduce focul, se adaugă făina și se amestecă bine timp de 1 minut. Se ia vasul de pe foc, se adaugă laptele și se amestecă constant pentru a nu se forma cocoloașe.

  • Se pune din nou vasul pe foc și se fierbe, amestecând constant aproximativ 3-5 minute sau până ce amestecul se îngroașă. Se adaugă spanacul și se mai gătește câteva minute.

  • Se ia vasul de pe foc, se adaugă parmezanul, apoi se încorporează gălbenușurile. Se condimentează cu sare și piper.

  • Se încorporează apoi ușor albușurile bătute spumă.

  • Se ung cu unt și se tapetează cu pesmet 4 forme și se împarte compoziția.

  • Se introduc formele în cuptor și se coace sufleul aproximativ 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 200 gr C. Se servește imediat.

Rețete care te-ar putea interesa

Sufleu de spanac
3 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/spanac-congelat-frunze-tocate">200 g Spanac tocat Bonduelle</a></p>
  • <p>1 lingură făină</p>
  • <p>185 ml. lapte</p>
  • <p>30 g unt</p>
  • <p>60 g parmezan ras</p>
  • <p>3 ouă</p>
  • <p>Sare, piper</p>
  • <p>Puțin unt și pesmet pentru forme</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se topește untul într-o cratiță la foc mediu. Se reduce focul, se adaugă făina și se amestecă bine timp de 1 minut. Se ia vasul de pe foc, se adaugă laptele și se amestecă constant pentru a nu se forma cocoloașe.

  • Pasul 2

    Se pune din nou vasul pe foc și se fierbe, amestecând constant aproximativ 3-5 minute sau până ce amestecul se îngroașă. Se adaugă spanacul și se mai gătește câteva minute.

  • Pasul 3

    Se ia vasul de pe foc, se adaugă parmezanul, apoi se încorporează gălbenușurile. Se condimentează cu sare și piper.

  • Pasul 4

    Se încorporează apoi ușor albușurile bătute spumă.

  • Pasul 5

    Se ung cu unt și se tapetează cu pesmet 4 forme și se împarte compoziția.

  • Pasul 6

    Se introduc formele în cuptor și se coace sufleul aproximativ 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 200 gr C. Se servește imediat.