1. >Rețete
  2. >Sufleu de spanac

Sufleu de spanac

Sufleu de spanac. După mesele încărcate de sărbători, acest preparat este binevenit. În plus, se prepară foarte rapid și este foarte sănătos.
Ușor
3 persoane
50 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle

1 lingură făină

185 ml. lapte

30 g unt

60 g parmezan ras

3 ouă

Sare, piper

Puțin unt și pesmet pentru forme
Ingrediente pentru 3 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle

1 lingură făină

185 ml. lapte

30 g unt

60 g parmezan ras

3 ouă

Sare, piper

Puțin unt și pesmet pentru forme
  1. Pași 1
    Se topește untul într-o cratiță la foc mediu. Se reduce focul, se adaugă făina și se amestecă bine timp de 1 minut. Se ia vasul de pe foc, se adaugă laptele și se amestecă constant pentru a nu se forma cocoloașe.
  2. Pași 2
    Se pune din nou vasul pe foc și se fierbe, amestecând constant aproximativ 3-5 minute sau până ce amestecul se îngroașă. Se adaugă spanacul și se mai gătește câteva minute.
  3. Pași 3
    Se ia vasul de pe foc, se adaugă parmezanul, apoi se încorporează gălbenușurile. Se condimentează cu sare și piper.
  4. Pași 4
    Se încorporează apoi ușor albușurile bătute spumă.
  5. Pași 5
    Se ung cu unt și se tapetează cu pesmet 4 forme și se împarte compoziția.
  6. Pași 6
    Se introduc formele în cuptor și se coace sufleul aproximativ 1520 minute în cuptorul preîncălzit la 200 gr C. Se servește imediat.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă