Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Sufleu de conopidă cu friptură de porc

Sufleul de conopidă este imposibil să nu reușească dacă ai o rețetă bună. Alexandra Ichim

Pași de preparare

  • Am pus carnea de porc într-un baiț, pentru câteva ore, pentru a se frăgezi. Când a fost pătrunsă bine, am prăjit-o în tigaie.

  • Într-o cratiță se pune untul în care se va căli ceapa tocată foarte fin. Se adaugă făina și cana cu lapte, amestecând continuu, eventual cu un tel, până se îngroașă ca o smântână. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu galbenușurile, conopida tocată și cașcavalul ras pe răzătoarea mică. Se condimentează cu sare și piper.

  • Se adaugă și albușurile bătute spumă, în care se adaugă și puțină zeamă de lămâie. Se pune compoziția într-un vas termorezistent, uns cu unt și tapetat cu făină. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 50 minute, până se rumenește frumos deasupra.

  • Se servește după 15 minute de când este scoasă din cuptor. O aranjăm cât mai ingenios în farfurie, alături de friptura de porc.

Rețete care te-ar putea interesa

Sufleu de conopidă cu friptură de porc
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Amestec de legume Royal Mix Vapeur Bonduelle
  • 800 g carne de porc
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriță făină
  • 5 linguri unt
  • 250 ml. lapte
  • 100 g cașcaval
  • 3 ouă
  • 10 g sare alimentară
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Am pus carnea de porc într-un baiț, pentru câteva ore, pentru a se frăgezi. Când a fost pătrunsă bine, am prăjit-o în tigaie.

  • Pasul 2

    Într-o cratiță se pune untul în care se va căli ceapa tocată foarte fin. Se adaugă făina și cana cu lapte, amestecând continuu, eventual cu un tel, până se îngroașă ca o smântână. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu galbenușurile, conopida tocată și cașcavalul ras pe răzătoarea mică. Se condimentează cu sare și piper.

  • Pasul 3

    Se adaugă și albușurile bătute spumă, în care se adaugă și puțină zeamă de lămâie. Se pune compoziția într-un vas termorezistent, uns cu unt și tapetat cu făină. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 50 minute, până se rumenește frumos deasupra.

  • Pasul 4

    Se servește după 15 minute de când este scoasă din cuptor. O aranjăm cât mai ingenios în farfurie, alături de friptura de porc.