Pași de preparare
-
Am pus carnea de porc într-un baiț, pentru câteva ore, pentru a se frăgezi. Când a fost pătrunsă bine, am prăjit-o în tigaie.
-
Într-o cratiță se pune untul în care se va căli ceapa tocată foarte fin. Se adaugă făina și cana cu lapte, amestecând continuu, eventual cu un tel, până se îngroașă ca o smântână. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu galbenușurile, conopida tocată și cașcavalul ras pe răzătoarea mică. Se condimentează cu sare și piper.
-
Se adaugă și albușurile bătute spumă, în care se adaugă și puțină zeamă de lămâie. Se pune compoziția într-un vas termorezistent, uns cu unt și tapetat cu făină. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 50 minute, până se rumenește frumos deasupra.
-
Se servește după 15 minute de când este scoasă din cuptor. O aranjăm cât mai ingenios în farfurie, alături de friptura de porc.