Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Spirală cu spanac

Ușor de făcut, gustoasă și aromată. Florentina Petcu

Pași de preparare

  • Am fiert 5 minute spanacul, l-am trecut prin jet de apă rece și l-am scurs bine.
  • Am amestecat brânza de vaci cu parmezanul, 1 ou, spanacul răcit și scurs bine, pesmetul și cățelul de usturoi pisat.
  • Am tăiat aluatul în fășii pe lungime (5-6 cm lățime). Am pus amestecul de spanac pe toată lungimea unei fășii, am rulat cu grijă. Ruloul obținut l-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt, în formă de spirală.
  • Am continuat operațiunea și cu celelalte rulouri, așezându-le tot în spirală, în continuarea celui dinainte. Spirala obținută am uns-o cu ou bătut, am presărat semințe de în și am copt-o 30 de minute la 200 grade C.

Rețete care te-ar putea interesa

Spirală cu spanac
8 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle
  • 150 g brânză de vaci
  • 50 g parmezan
  • 2 ouă
  • 1 cățel usturoi
  • 1 lingură pesmet
  • 450 g aluat foietaj
  • semințe de in
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Am fiert 5 minute spanacul, l-am trecut prin jet de apă rece și l-am scurs bine.

  • Pasul 2

    Am amestecat brânza de vaci cu parmezanul, 1 ou, spanacul răcit și scurs bine, pesmetul și cățelul de usturoi pisat.

  • Pasul 3

    Am tăiat aluatul în fășii pe lungime (5-6 cm lățime). Am pus amestecul de spanac pe toată lungimea unei fășii, am rulat cu grijă. Ruloul obținut l-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt, în formă de spirală.

  • Pasul 4

    Am continuat operațiunea și cu celelalte rulouri, așezându-le tot în spirală, în continuarea celui dinainte. Spirala obținută am uns-o cu ou bătut, am presărat semințe de în și am copt-o 30 de minute la 200 grade C.