Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Spaghete cu mazăre și porumb

Spaghete cu mazăre, porumb și sos de usturoi cu mărar. Roxana Ilinca

Pași de preparare

  • Pentru început, se pune la foc o oală cu apă, o lingură de sare și o lingură de ulei, iar când clocotește se adaugă pastele. Se lasă 11-14 minute la fiert.
  • În acest timp, cât pastele fierb, se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se freacă cu puțină sare și o lingură de ulei. Într-un bol se pune smântână, peste care se adaugă usturoiul pregătit.
  • Apoi se spală mărarul și se toacă mărunt. Se adaugă și acesta peste sosul obținut. După gust, se adaugă și puțin piper măcinat. Atenție: se păstrează o cantitate mică de mărar pentru decorarea farfuriilor la servire.
  • Într-o tigaie wok, se pun 3 linguri ulei și se adaugă legumele la călit. Se amestecă timp de 10-15 minute, până devin rumene și prind culoare.
  • După ce pastele au fiert, se scurg de apă și se adaugă peste legume. Se amestecă toate și se mai lasă încă 3 minute la foc mic, amestecând continuu. La final, când se oprește focul, se adaugă sosul și se amestecă. Pastele se servesc calde și se decorează cu mărar. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Spaghete cu mazăre și porumb
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 400 g spaghete
  • 10 grăunți usturoi
  • 1 legatură mărar
  • 400 g smântână
  • Sare de mare
  • Piper
  • 5 linguri ulei
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, se pune la foc o oală cu apă, o lingură de sare și o lingură de ulei, iar când clocotește se adaugă pastele. Se lasă 11-14 minute la fiert.

  • Pasul 2

    În acest timp, cât pastele fierb, se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se freacă cu puțină sare și o lingură de ulei. Într-un bol se pune smântână, peste care se adaugă usturoiul pregătit.

  • Pasul 3

    Apoi se spală mărarul și se toacă mărunt. Se adaugă și acesta peste sosul obținut. După gust, se adaugă și puțin piper măcinat. Atenție: se păstrează o cantitate mică de mărar pentru decorarea farfuriilor la servire.

  • Pasul 4

    Într-o tigaie wok, se pun 3 linguri ulei și se adaugă legumele la călit. Se amestecă timp de 10-15 minute, până devin rumene și prind culoare.

  • Pasul 5

    După ce pastele au fiert, se scurg de apă și se adaugă peste legume. Se amestecă toate și se mai lasă încă 3 minute la foc mic, amestecând continuu. La final, când se oprește focul, se adaugă sosul și se amestecă. Pastele se servesc calde și se decorează cu mărar. Poftă bună!