Pași de preparare
-
Pentru început, se pune la foc o oală cu apă, o lingură de sare și o lingură de ulei, iar când clocotește se adaugă pastele. Se lasă 11-14 minute la fiert.
-
În acest timp, cât pastele fierb, se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se freacă cu puțină sare și o lingură de ulei. Într-un bol se pune smântână, peste care se adaugă usturoiul pregătit.
-
Apoi se spală mărarul și se toacă mărunt. Se adaugă și acesta peste sosul obținut. După gust, se adaugă și puțin piper măcinat. Atenție: se păstrează o cantitate mică de mărar pentru decorarea farfuriilor la servire.
-
Într-o tigaie wok, se pun 3 linguri ulei și se adaugă legumele la călit. Se amestecă timp de 10-15 minute, până devin rumene și prind culoare.
-
După ce pastele au fiert, se scurg de apă și se adaugă peste legume. Se amestecă toate și se mai lasă încă 3 minute la foc mic, amestecând continuu. La final, când se oprește focul, se adaugă sosul și se amestecă. Pastele se servesc calde și se decorează cu mărar. Poftă bună!