Pași de preparare
-
Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se călesc puțin, până se înmoaie. Se adaugă ciupercile din conservă, scurse bine și clătite.
-
Se adaugă sare și piper și se continuă călirea încă 2-3 minute. În cazul ciupercilor proaspete, se călesc până când s-a evaporat tot lichidul lăsat de ciuperci. Se iau de pe foc și se pun într-un vas deoparte.
-
În aceeași tigaie se adaugă bacon-ul tăiat cubulețe sau cum vă place și se frige timp de câteva minute. Apoi se adaugă ciupercile din nou, omogenizând compoziția. După asta, se stinge totul cu sucul de roșii și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute (depinde și cât de gros vreți să rezulte sosul), urmând să se adauge busuiocul, continuând cu fierberea încă 5 minute.
-
Între timp, în apa care fierbe se adaugă sare și se fierb pastele, conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, se scurg bine, se adaugă la sos, amestecând bine. Se mai țin pe foc 1-2 minute. După care se iau de pe foc, se așează pe farfurie, se presară parmezan ras. Se servesc calde. Poftă bună!