Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Souffle cu spanac

Un souffle delicios care va îmbogăți masa de prânz

Pași de preparare

  • Scurgem bine spanacul, apoi îl tocăm.

  • Punem untul la topit într-o tigaie și adăugăm făina, amestecând continuu.

  • Turnăm treptat laptele în tigaie pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsăm sosul să dea în clocot, după care oprim focul.

  • Adăugăm spanacul, parmezanul ras și mărarul tocate mărunt, apoi condimentăm după gust.

  • Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm gălbenușurile peste crema de lapte și spanac, amestecând bine. Batem albușurile spumă cu un praf de sare, ulterior adăugându-le în compoziție.

  • Ungem formele cu unt și le tapetăm cu parmezan, apoi turnăm compoziția în acestea și le ținem timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C până când se rumenesc ușor.

Rețete care te-ar putea interesa

Souffle cu spanac
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Scurgem bine spanacul, apoi îl tocăm.

  • Pasul 2

    Punem untul la topit într-o tigaie și adăugăm făina, amestecând continuu.

  • Pasul 3

    Turnăm treptat laptele în tigaie pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsăm sosul să dea în clocot, după care oprim focul.

  • Pasul 4

    Adăugăm spanacul, parmezanul ras și mărarul tocate mărunt, apoi condimentăm după gust.

  • Pasul 5

    Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm gălbenușurile peste crema de lapte și spanac, amestecând bine. Batem albușurile spumă cu un praf de sare, ulterior adăugându-le în compoziție.

  • Pasul 6

    Ungem formele cu unt și le tapetăm cu parmezan, apoi turnăm compoziția în acestea și le ținem timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C până când se rumenesc ușor.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.