1. >Rețete
  2. >Souffle cu spanac

Souffle cu spanac

Un souffle delicios care va îmbogăți masa de prânz.
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
300 g spanac frunză cu frunză Bonduelle

3 ouă

300 ml lapte

30 g unt

30 g parmezan

30 g făină

1/2 legătură de mărar

sare

piper
Ingrediente pentru 4 persoane
300 g spanac frunză cu frunză Bonduelle

3 ouă

300 ml lapte

30 g unt

30 g parmezan

30 g făină

1/2 legătură de mărar

sare

piper
  1. Pași 1
    Scurgem bine spanacul, apoi îl tocăm.
  2. Pași 2
    Punem untul la topit într-o tigaie și adăugăm făina, amestecând continuu.
  3. Pași 3
    Turnăm treptat laptele în tigaie pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsăm sosul să dea în clocot, după care oprim focul.
  4. Pași 4
    Adăugăm spanacul, parmezanul ras și mărarul tocate mărunt, apoi condimentăm după gust.
  5. Pași 5
    Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm gălbenușurile peste crema de lapte și spanac, amestecând bine. Batem albușurile spumă cu un praf de sare, ulterior adăugândule în compoziție.
  6. Pași 6
    Ungem formele cu unt și le tapetăm cu parmezan, apoi turnăm compoziția în acestea și le ținem timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C până când se rumenesc ușor.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Spanac cu ou

    Dacă ai poftă de un mic dejun delicios și sănătos, spanacul cu ou este alegerea perfectă.

  • Tartină cu porumb chilli și ricotta

    O rețetă simplă, rapidă și gustoasă!

  • Paste sănătoase cu spanac și mazăre

    O masă vegetariană!