Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Sos de ciuperci cu file de fitofag

Un gust extraordinar și o consistență specială. Alina Cercel.

Pași de preparare

  • Peștele se curăță, se spală, se condimentează și se prăjește într-o tigaie anti-aderentă pe ambele părți.

  • Ciupercile se clătesc sub un jet de apă și se taie felii, ceapa se curăță, se taie julien, apoi se călește într-o tigaie cu ulei de măsline, până se rumenește puțin.

  • Peste ceapă se adaugă făină, sare și piper, apoi se amestecă, se stinge totul cu apă și se mai lasă să fiarbă la foc mic, circa 5 minute.

  • Peste sosul din tigaie se pun smântâna și ciupercile, se condimentează după gust și se mai fierb împreună, tot la foc mic, circa 5 minute, până capătă consistența unei creme.

  • Sosul rezultat se pune peste pește și se ornează cu puțin pătrunjel.

Rețete care te-ar putea interesa

Sos de ciuperci cu file de fitofag
2 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">200 g Ciuperci feliate Bonduelle</a></p>
  • <p>400 g file de fitofag</p>
  • <p>50 g ceapă</p>
  • <p>50 g sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>50 g făină de secară</p>
  • <p>50 g apă</p>
  • <p>30 ml. ulei de măsline</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Peștele se curăță, se spală, se condimentează și se prăjește într-o tigaie anti-aderentă pe ambele părți.

  • Pasul 2

    Ciupercile se clătesc sub un jet de apă și se taie felii, ceapa se curăță, se taie julien, apoi se călește într-o tigaie cu ulei de măsline, până se rumenește puțin.

  • Pasul 3

    Peste ceapă se adaugă făină, sare și piper, apoi se amestecă, se stinge totul cu apă și se mai lasă să fiarbă la foc mic, circa 5 minute.

  • Pasul 4

    Peste sosul din tigaie se pun smântâna și ciupercile, se condimentează după gust și se mai fierb împreună, tot la foc mic, circa 5 minute, până capătă consistența unei creme.

  • Pasul 5

    Sosul rezultat se pune peste pește și se ornează cu puțin pătrunjel.