Pași de preparare
-
Se călesc într-o tigaie usturoiul și ghimbirul pentru un minut. Se adaugă sosul de soia și vinul de orez. Se fierbe până când scade la jumătate. Se adaugă un praf de sare și zahărul. Când zahărul se dizolvă, se dă deoparte. Se trece printr-o strecurătoare fină. Cu jumătate din cantitate se stropește somonul și se lasă la macerat pentru o oră, iar restul se păstrează pentru mai târziu.
-
Între timp, se fierbe mazărea pentru 10 minute în apă cu sare și se pune la scurs. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă mazărea pentru un minut, se asezonează cu sare și se dă deoparte.
-
Se fierbe și orezul în apă cu sare, după cum scrie pe ambalaj.
-
După ce trece ora rezervată macerării, peștele se prăjește în uleiul rămas, pentru 4 minute pe fiecare parte.
-
Se încălzește sosul rămas și se adaugă peste el amidonul, care a fost dizolvat în puțină apă. Se ia de pe foc imediat ce se îngroașă.
-
Se așează mazărea și orezul pe o farfurie, deasupra se pun file-urile peste care se mai adaugă puțin sos îngroșat. Se presară susanul și se servește imediat.