Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Somon teriyaki cu fasole verde și orez

O rețetă asiatică, foarte gustoasă. Andreea Ilie

Pași de preparare

  • Se călesc într-o tigaie usturoiul și ghimbirul pentru un minut. Se adaugă sosul de soia și vinul de orez. Se fierbe până când scade la jumătate. Se adaugă un praf de sare și zahărul. Când zahărul se dizolvă, se dă deoparte. Se trece printr-o strecurătoare fină. Cu jumătate din cantitate se stropește somonul și se lasă la macerat pentru o oră, iar restul se păstrează pentru mai târziu.

  • Între timp, se fierbe mazărea pentru 10 minute în apă cu sare și se pune la scurs. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă mazărea pentru un minut, se asezonează cu sare și se dă deoparte.

  • Se fierbe și orezul în apă cu sare, după cum scrie pe ambalaj.

  • După ce trece ora rezervată macerării, peștele se prăjește în uleiul rămas, pentru 4 minute pe fiecare parte.

  • Se încălzește sosul rămas și se adaugă peste el amidonul, care a fost dizolvat în puțină apă. Se ia de pe foc imediat ce se îngroașă.

  • Se așează mazărea și orezul pe o farfurie, deasupra se pun file-urile peste care se mai adaugă puțin sos îngroșat. Se presară susanul și se servește imediat.

Rețete care te-ar putea interesa

Somon teriyaki cu fasole verde și orez
2 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/fasole-verde-pastai-vapeur">1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle</a></p>
  • <p>400 g somon file</p>
  • <p>150 g orez</p>
  • <p>2 grăunți de usturoi</p>
  • <p>1 lingură ghimbir</p>
  • <p>4 linguri sos soia</p>
  • <p>2 linguri vin de orez</p>
  • <p>1 lingură zahăr</p>
  • <p>2 linguri ulei de floarea soarelui</p>
  • <p>1 lingură amidon de porumb</p>
  • <p>30 g unt</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Susan</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se călesc într-o tigaie usturoiul și ghimbirul pentru un minut. Se adaugă sosul de soia și vinul de orez. Se fierbe până când scade la jumătate. Se adaugă un praf de sare și zahărul. Când zahărul se dizolvă, se dă deoparte. Se trece printr-o strecurătoare fină. Cu jumătate din cantitate se stropește somonul și se lasă la macerat pentru o oră, iar restul se păstrează pentru mai târziu.

  • Pasul 2

    Între timp, se fierbe mazărea pentru 10 minute în apă cu sare și se pune la scurs. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă mazărea pentru un minut, se asezonează cu sare și se dă deoparte.

  • Pasul 3

    Se fierbe și orezul în apă cu sare, după cum scrie pe ambalaj.

  • Pasul 4

    După ce trece ora rezervată macerării, peștele se prăjește în uleiul rămas, pentru 4 minute pe fiecare parte.

  • Pasul 5

    Se încălzește sosul rămas și se adaugă peste el amidonul, care a fost dizolvat în puțină apă. Se ia de pe foc imediat ce se îngroașă.

  • Pasul 6

    Se așează mazărea și orezul pe o farfurie, deasupra se pun file-urile peste care se mai adaugă puțin sos îngroșat. Se presară susanul și se servește imediat.