Pași de preparare
-
Bucățile de somon se spală sub jet de apă, apoi se lasă la scurs pe hârtie absorbantă. Se pregătește un sos din uleiul de orez, zeamă de lămâie, sare și piper și o jumătate de linguriță coriandru boabe zdrobit în mojar. Cu acest amestec se ung bucățile de somon. Se împachetează individual fiecare bucată în hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
-
Mixul de orez și legume Bonduelle se pune la călit în 50 g unt, la foc mic, aproximativ 15 minute, amestecând continuu. Se condimentează după gust cu sare și piper.
-
Pentru sosul alb, se pun cele 100 g de margarină sau unt la topit, se adaugă cimbru și nucșoară, sare și piper alb, după gust și se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se adaugă și cele 3 lingurițe de făină și se amestecă până în momentul în care sosul începe să se lege.
-
Somonul, legumele și sosul vor fi gata cam în același timp. Se servesc călduțe.