Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Somon marinat cu salată de linte

Somonul marinat are un efect benefic asupra organismului și un gust minunat.

Pași de preparare

  • Ingredientele marinatei se amestecă, se toarnă peste somon și se lasă câteva ore în frigider.

  • Lintea se fierbe cu boabele de piper, usturoiul și frunzele de dafin; se sărează la sfârșitul fierberii. După fierbere lintea trebuie să rămână fragedă.

  • Morcovii se fierb o perioadă scurtă de timp, se strecoară și se răcesc cu apă pentru a rămâne fragezi.

  • Lintea se amestecă bine cu morcovii, cu șalota și cu sosul. Se lasă un timp, pentru a se întrepătrunde gusturile.

  • Somonul se scoate din marinată, se usucă și se taie în felii foarte subțiri.

Rețete care te-ar putea interesa

Somon marinat cu salată de linte
3 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 100 g Linte Bonduelle
  • 3 buc. somon proaspăt, dezosat
  • 1 șalotă (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)
  • 1/2 morcov tăiat cubulețe
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 boabe de piper negru
  • Frunze de dafin
  • Sos:
  • 1/2 linguri sos de soia
  • 1 lingură ulei
  • 1 vârf de cuțit rădăcină de ghimbir
  • Puțin wasabi praf
  • Marinata:
  • Apă
  • Sucul stors dintr-un sfert de lămâie
  • 1/2 Sos de soia blond
  • 1 vârf de cuțit rădăcină de ghimbir
  • 1 linguriță wasabi praf
  • 1 cățel de usturoi pisat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ingredientele marinatei se amestecă, se toarnă peste somon și se lasă câteva ore în frigider.

  • Pasul 2

    Lintea se fierbe cu boabele de piper, usturoiul și frunzele de dafin; se sărează la sfârșitul fierberii. După fierbere lintea trebuie să rămână fragedă.

  • Pasul 3

    Morcovii se fierb o perioadă scurtă de timp, se strecoară și se răcesc cu apă pentru a rămâne fragezi.

  • Pasul 4

    Lintea se amestecă bine cu morcovii, cu șalota și cu sosul. Se lasă un timp, pentru a se întrepătrunde gusturile.

  • Pasul 5

    Somonul se scoate din marinată, se usucă și se taie în felii foarte subțiri.