Pași de preparare
-
Într-un vas pregătim marinata din 2 linguri zeamă de portocală, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri miere de albine și o lingură ulei de măsline. Se pun bucățile de somon în marinată și se lasă la frigider cel puțin o oră.
-
Cartoful dulce se curăță, se taie cubulețe și se pune la fiert în apă cu sare. Fasolea verde păstăi se fierbe în apă cu sare 10-12 minute, fără a necesita a fi decongelată înainte. Când a fiert, cartoful se scurge de zeamă și se pasează cu o lingură de unt și puțină sare.
-
Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se pun la călit 30 secunde într-o lingură de ulei de măsline. Se adaugă morcovul tăiat rondele și fasolea verde. Se stinge cu puțină zeamă în care au fiert păstăile, se adaugă un praf de sare și se mai lasă 4-5 minute pe foc.
-
Somonul marinat se presară cu ierburi de provence și se frige pe grill 3-4 minute pe fiecare parte.
-
Somonul marinat în miere și citrice se servește cu fasolea verde păstăi și piureul din cartof dulce.