1. >Rețete
  2. >Somon la cuptor cu mix de fasole

Somon la cuptor cu mix de fasole

O combinație sănătoasă și gustoasă de fasole verde și galbenă cu somon și sos pesto! Un preparat ideal pentru o cină ușoară!
Ușor
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
200 g Fasole păstăi galbenă și verde Duet Mix Bonduelle

200 g somon

2 morcovi

2 legături de pătrunjel

2 cepe

2 roșii

50 g unt

30 g parmezan

20 g muguri de pin

2 căței usturoi

1/2 cană stoc de legume

1 lime

1 lingură ulei de măsline

Sare

Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
200 g Fasole păstăi galbenă și verde Duet Mix Bonduelle

200 g somon

2 morcovi

2 legături de pătrunjel

2 cepe

2 roșii

50 g unt

30 g parmezan

20 g muguri de pin

2 căței usturoi

1/2 cană stoc de legume

1 lime

1 lingură ulei de măsline

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Pentru început, tăiem pătrunjelul mărunt, usturoiul în feliuțe și ceapa cubulețe, dăm morcovii printr-o răzătoare, tăiem roșiile cubulețe și parmezanul în felii.
  2. Pași 2
    Facem un sos pesto din pătrunjel, parmezan, ceapă, muguri de pin, puțin ulei de măsline și zeama de la o lime, pe care le amestecăm într-un blender până obținem o consistență cremoasă.
  3. Pași 3
    Separat, ungem somonul cu sosul pesto și îl introducem la cuptor la 190°C timp de 15 minute.
  4. Pași 4
    Întro tigaie încinsă adaugăm untul, uleiul, apoi ceapa tocată, morcovul ras, puțină sare și piper, apoi adăugăm stocul de legume, fasolea păstăi și după 5 minute roșiile cubulețe. Lăsăm să fiarbă timp de 15–20 minute până fasolea este fiartă complet.
Sfaturi în bucătărie
Putem înlocui mugurii de pin cu nuci pentru sosul pesto. Și pentru un plus de vitamina C, putem adăuga pătrunjel din belșug. De asemenea, putem adăuga pentru decorul farfuriei și câteva felii de ridiche.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Piept de pui cu sos de brânză și legume ...

    Amestecul de legume Rustic reprezintă o alegere potrivită pentru serile în care se adună toată familia la masă. Sosul de brânză oferă un plus de savoare unui preparat simplu și rapid.

  • Mâncare de fasole albă cu ciolan

    Bucură-te de magia sărbătorilor de iarnă cu o rețetă tradițională, bogată în fibre și proteine, pent...

  • Hummus cu fasole albă

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid...