Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Somon în crustă de mac cu piure de legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Anamaria Olpretean

Pași de preparare

  • Pentru început punem la fiert mazărea împreună (sau separat) cu morcovii tăiați în 4 și puțină sare. Când sunt fierți, se lasă la strecurat să se răcească, păstrându-se puțin din supa în care au fiert.

  • Blenduim morcovii cu sare, piper și ghimbir, după gust. Dacă pasta este foarte tare, se subțiază cu puțină supă. Mazărea se blenduiește cu sare, piper și mentă, după gust. Dacă rezultă o pastă prea tare, se subțiază cu supă.

  • Somonul se taie în 2 bucăți. Fiecare bucată de somon se unge pe ambele părți cu puțin ulei, se stropește cu suc de lămâie și se presară condiment pentru pește. Dăm file-urile prin mac și le punem la prăjit într-o tigaie anti-aderentă. Se prăjește câte cca 2 minute pe fiecare parte.

  • Oțetul balsamic se pune la fiert cu mierea și se lasă să se evapore. Când începe să se îngroașe, stingem focul. Avem grijă, deoarece reducția se mai întărește după ce s-a răcit. Nu ne rămâne decât să așezăm preparatul în farfurie, după placul fiecăruia! Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Somon în crustă de mac cu piure de legume
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-mazare-verde">150 g Mazăre verde dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>1 file de somon</p>
  • <p>2-3 morcovi</p>
  • <p>50 g mac</p>
  • <p>2 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>Suc de lăm&acirc;ie</p>
  • <p>50 ml. oțet balsamic</p>
  • <p>1 linguriță miere</p>
  • <p>1 linguriță mentă uscată</p>
  • <p>1 linguriță ghimbir pudră</p>
  • <p>1 linguriță sare</p>
  • <p>1 linguriță condiment pentru peste</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început punem la fiert mazărea împreună (sau separat) cu morcovii tăiați în 4 și puțină sare. Când sunt fierți, se lasă la strecurat să se răcească, păstrându-se puțin din supa în care au fiert.

  • Pasul 2

    Blenduim morcovii cu sare, piper și ghimbir, după gust. Dacă pasta este foarte tare, se subțiază cu puțină supă. Mazărea se blenduiește cu sare, piper și mentă, după gust. Dacă rezultă o pastă prea tare, se subțiază cu supă.

  • Pasul 3

    Somonul se taie în 2 bucăți. Fiecare bucată de somon se unge pe ambele părți cu puțin ulei, se stropește cu suc de lămâie și se presară condiment pentru pește. Dăm file-urile prin mac și le punem la prăjit într-o tigaie anti-aderentă. Se prăjește câte cca 2 minute pe fiecare parte.

  • Pasul 4

    Oțetul balsamic se pune la fiert cu mierea și se lasă să se evapore. Când începe să se îngroașe, stingem focul. Avem grijă, deoarece reducția se mai întărește după ce s-a răcit. Nu ne rămâne decât să așezăm preparatul în farfurie, după placul fiecăruia! Poftă bună!