Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Somon cu mazăre, bacon și lamele de calmar

Rețete rafinate pentru momente speciale. Cătălin Ilie

Pași de preparare

  • Se decongelează mazărea. Se asezonează cu sare somonul și se ține la frigider până când mazărea se decongelează.

  • Se curăță și taie în cubulețe cartoful. Se fierbe până când se înmoaie, se amestecă cu 50 g unt, un praf de sare și se zdrobește cu o furculiță. Se acoperă cu un capac și se dă deoparte, până când restul preparatelor sunt gata.

  • Se taie baconul fâșiuțe și se călește alături de ceapă până când se rumenește. Se adaugă lamelele de calmar tăiate fâșiuțe subțiri și mazărea. Se dă focul la minim și se adaugă smântâna lichidă, sarea și piperul. Se lasă să fiarbă până când se reduce, cam 5 minute.

  • Se încing 2 linguri de ulei de măsline și 50 g unt într-o tigaie. Se taie somonul în două bucăți și se adaugă în tigaie. Se prăjește la foc mic, pe ambele părți, câte 4 minute. Când somonul este aproape gata, se adaugă untul rămas și se dă focul mare, ca untul să se transforme în spumă. Se stropește cu această spumă somonul și apoi se scoate pe un șervețel, pentru a se scurge.

  • Se așează fileul de somon peste piureul de cartofi. În jurul lui se pune mazărea, iar peste ea se pun frunzele de oregano.

Rețete care te-ar putea interesa

Somon cu mazăre, bacon și lamele de calmar
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 100 g bacon
  • 100 g lamele de calmar
  • 300 g file de somon
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cartof mare
  • 150 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri oregano verde
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se decongelează mazărea. Se asezonează cu sare somonul și se ține la frigider până când mazărea se decongelează.

  • Pasul 2

    Se curăță și taie în cubulețe cartoful. Se fierbe până când se înmoaie, se amestecă cu 50 g unt, un praf de sare și se zdrobește cu o furculiță. Se acoperă cu un capac și se dă deoparte, până când restul preparatelor sunt gata.

  • Pasul 3

    Se taie baconul fâșiuțe și se călește alături de ceapă până când se rumenește. Se adaugă lamelele de calmar tăiate fâșiuțe subțiri și mazărea. Se dă focul la minim și se adaugă smântâna lichidă, sarea și piperul. Se lasă să fiarbă până când se reduce, cam 5 minute.

  • Pasul 4

    Se încing 2 linguri de ulei de măsline și 50 g unt într-o tigaie. Se taie somonul în două bucăți și se adaugă în tigaie. Se prăjește la foc mic, pe ambele părți, câte 4 minute. Când somonul este aproape gata, se adaugă untul rămas și se dă focul mare, ca untul să se transforme în spumă. Se stropește cu această spumă somonul și apoi se scoate pe un șervețel, pentru a se scurge.

  • Pasul 5

    Se așează fileul de somon peste piureul de cartofi. În jurul lui se pune mazărea, iar peste ea se pun frunzele de oregano.