1. >Rețete
  2. >Snert - supă olandeză din mazăre

Snert - supă olandeză din mazăre

Olandezii spun că adevărata ciorbă de mazăre este atunci când lingura stă dreaptă în ea.
Dificil
5 persoane
210 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 pahar Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

500 g spată de porc

500 g șuncă grasă sau afumată, cârnați grași

3 l apă

1 rădăcină de țelină tocată

3 cartofi curățați și tăiați bucăți

1 legătura țelină

1 linguriță sare
Ingrediente pentru 5 persoane
1 pahar Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

500 g spată de porc

500 g șuncă grasă sau afumată, cârnați grași

3 l apă

1 rădăcină de țelină tocată

3 cartofi curățați și tăiați bucăți

1 legătura țelină

1 linguriță sare
  1. Pași 1
    Se pune mazărea în apă (suficientă cât să o acopere) și se lasă 8-10 ore acoperită.
  2. Pași 2
    Se strecoară apa și se pune într-un vas cu apă sărată împreună cu carnea de porc. Se fierbe la foc mic circa 3 ore.
  3. Pași 3
    Se adaugă ceapa, rădăcina și legătura de țelină (ambele tocate în prealabil) și se amestecă din când în când. Se lasă să fiarbă încă o jumătate de oră.
  4. Pași 4
    La sfârșit se adaugă șunca sau cârnații și se gătesc încă 10 minute.
  5. Pași 5
    Se scot bucățile de șuncă sau cârnații și se taie felii, apoi se pun înapoi în ciorbă. Poftă bună!
Sfaturi în bucătărie
Snertul este o ciorbă foarte consistentă, la care deseori se adaugă carne de porc sau cârnați. Se servește cel mai adesea cu pâine de secară și cașcaval tradițional. Carnea din ciorbă se mănâncă cu pâine și cu muștar. De obicei, olandezii o prepară iarna, când apare nevoia de mâncăruri mai sățioase.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ciorba de perișoare

    O ciorbă tradițională foarte gustoasă.

  • Cotlet de miel cu mazăre și piure de con...

    Adună toată familia la masa de Paște cu o rețetă traditională cu cotlet de miel și piure de conopidă...

  • Supă cremă de legume verzi cu năut

    O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bog...