Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Snert - supă olandeză din mazăre

Olandezii spun că adevărata ciorbă de mazăre este atunci când lingura stă dreaptă în ea.

Pași de preparare

  • Se pune mazărea în apă (suficientă cât să o acopere) și se lasă 8-10 ore acoperită.
  • Se strecoară apa și se pune într-un vas cu apă sărată  împreună cu carnea de porc. Se fierbe la foc mic circa 3 ore.
  • Se adaugă ceapa, rădăcina și legătura de țelină (ambele tocate în prealabil) și se amestecă din când în când. Se lasă să fiarbă încă o jumătate de oră.
  • La sfârșit se adaugă șunca sau cârnații și se gătesc încă 10 minute.
  • Se scot bucățile de șuncă sau cârnații și se taie felii, apoi se pun înapoi în ciorbă. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Snert - supă olandeză din mazăre
6 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • 1 pahar Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 500 g spată de porc
  • 500 g șuncă grasă sau afumată, cârnați grași
  • 3 l apă
  • 1 rădăcină de țelină tocată
  • 3 cartofi curățați și tăiați bucăți
  • 1 legătura țelină
  • 1 linguriță sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se pune mazărea în apă (suficientă cât să o acopere) și se lasă 8-10 ore acoperită.

  • Pasul 2

    Se strecoară apa și se pune într-un vas cu apă sărată  împreună cu carnea de porc. Se fierbe la foc mic circa 3 ore.

  • Pasul 3

    Se adaugă ceapa, rădăcina și legătura de țelină (ambele tocate în prealabil) și se amestecă din când în când. Se lasă să fiarbă încă o jumătate de oră.

  • Pasul 4

    La sfârșit se adaugă șunca sau cârnații și se gătesc încă 10 minute.

  • Pasul 5

    Se scot bucățile de șuncă sau cârnații și se taie felii, apoi se pun înapoi în ciorbă. Poftă bună!