Pași de preparare
-
Uleiul se pune la încins, ceapa se călește până își schimbă culoare, devine aurie, orezul se pune peste și se mai lasă pe foc câteva minute.
-
Carnea și ciupercile tocate mai mici se amestecă cu piperul, boiaua, cimbrul, mărarul verde, sare după gust. Compoziția se amestecă cu ceapa și orezul.
-
Scoatem frunzele de varză, dăm pe sub un jet de apă frunzele și începem să rulăm sarmalele folosind compoziția.
-
Într-un vas de pământ, punem bețe de mărar, acoperim cu frunze de varză și varză tocată, apoi așezăm sarmalele.
-
Punem câteva frunze de dafin printre ele, punem bulionul, o lingură de pastă de ardei și turnăm o cană cu apă.
-
Acoperim cu capacul și dăm la cuptorul bine încins.
-
Când sarmalele sunt aproape fierte, punem feliile de kaizer și mai dăm la cuptor, dar fără capac. Adăugăm o lingură de mărar pe toată suprafața.
-
Mămăliga: într-o oală de 2 litri punem apă la fiert cu un praf de sare, adăugăm mălai, iar cu un tel pară se amestecă continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe, se ia de pe foc și se toarnă într-o tavă, pentru a-i da formă. Se lasă să se răcească. Intre timp, începem să așezăm pe farfurii un rând de varză, apoi din mămăligă se taie o parte pentru a pune peste varză, iar apoi se pun sarmalele, kaizerul, smântâna și ardeiul iute. Ornăm cu un fir de mărar verde și putem servi !