Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Sărmăluțe cu carne și ciuperci

Pot spune că ne plac foarte mult ciupercile și încerc să le combin cât mai mult. Stoica Adina

Pași de preparare

  • Uleiul se pune la încins, ceapa se călește până își schimbă culoare, devine aurie, orezul se pune peste și se mai lasă pe foc câteva minute.
  • Carnea și ciupercile tocate mai mici se amestecă cu piperul, boiaua, cimbrul, mărarul verde, sare după gust. Compoziția se amestecă cu ceapa și orezul.
  • Scoatem frunzele de varză, dăm pe sub un jet de apă frunzele și începem să rulăm sarmalele folosind compoziția.
  • Într-un vas de pământ, punem bețe de mărar, acoperim cu frunze de varză și varză tocată, apoi așezăm sarmalele.
  • Punem câteva frunze de dafin printre ele, punem bulionul, o lingură de pastă de ardei și turnăm o cană cu apă.
  • Acoperim cu capacul și dăm la cuptorul bine încins.
  • Când sarmalele sunt aproape fierte, punem feliile de kaizer și mai dăm la cuptor, dar fără capac. Adăugăm o lingură de mărar pe toată suprafața.
  • Mămăliga: într-o oală de 2 litri punem apă la fiert cu un praf de sare, adăugăm mălai, iar cu un tel pară se amestecă continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe, se ia de pe foc și se toarnă într-o tavă, pentru a-i da formă. Se lasă să se răcească. Intre timp, începem să așezăm pe farfurii un rând de varză, apoi din mămăligă se taie o parte pentru a pune peste varză, iar apoi se pun sarmalele, kaizerul, smântâna și ardeiul iute. Ornăm cu un fir de mărar verde și putem servi !

Rețete care te-ar putea interesa

Sărmăluțe cu carne și ciuperci
8 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 500 g carne tocată vită/porc
  • 1 varză mare murată
  • 100 g orez
  • 4 cepe
  • 1 linguriță piper
  • Sare
  • Boia de ardei dulce
  • Foi de dafin
  • Mălai
  • Ulei
  • Câteva felii kaizer
  • Cimbru
  • Bulion
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Uleiul se pune la încins, ceapa se călește până își schimbă culoare, devine aurie, orezul se pune peste și se mai lasă pe foc câteva minute.

  • Pasul 2

    Carnea și ciupercile tocate mai mici se amestecă cu piperul, boiaua, cimbrul, mărarul verde, sare după gust. Compoziția se amestecă cu ceapa și orezul.

  • Pasul 3

    Scoatem frunzele de varză, dăm pe sub un jet de apă frunzele și începem să rulăm sarmalele folosind compoziția.

  • Pasul 4

    Într-un vas de pământ, punem bețe de mărar, acoperim cu frunze de varză și varză tocată, apoi așezăm sarmalele.

  • Pasul 5

    Punem câteva frunze de dafin printre ele, punem bulionul, o lingură de pastă de ardei și turnăm o cană cu apă.

  • Pasul 6

    Acoperim cu capacul și dăm la cuptorul bine încins.

  • Pasul 7

    Când sarmalele sunt aproape fierte, punem feliile de kaizer și mai dăm la cuptor, dar fără capac. Adăugăm o lingură de mărar pe toată suprafața.

  • Pasul 8

    Mămăliga: într-o oală de 2 litri punem apă la fiert cu un praf de sare, adăugăm mălai, iar cu un tel pară se amestecă continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe, se ia de pe foc și se toarnă într-o tavă, pentru a-i da formă. Se lasă să se răcească. Intre timp, începem să așezăm pe farfurii un rând de varză, apoi din mămăligă se taie o parte pentru a pune peste varză, iar apoi se pun sarmalele, kaizerul, smântâna și ardeiul iute. Ornăm cu un fir de mărar verde și putem servi !