Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Sarmale cu ciuperci

O mâncare delicioasă de post cu sarmale, ciuperci și orez. Diana Gabriela Ciocîrlan

Pași de preparare

  • Călim ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri ulei, până devine sticloasă. Apoi punem jumătate din morcovul ras și le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile peste acestea și continuăm să călim puțin. Adăugăm orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Mai ținem pe foc încă 1-2 minute.
  • Luăm frunză de varză și punem compoziția de ciuperci cu orez cam o lingură pe lățimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt și la celălalt al frunzei. Rulăm sarmaua și introducem capătul îngust înăuntru, pentru a nu se desface când le fierbem. Câteva frunze de varză le tăiem julien și le punem pe fundul oalei împreună cu restul de morcov ras și țelină rasă fin.
  • Amestecăm sucul cu pasta de roșii și punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat. Când terminăm de aranjat sarmalele, turnăm restul de suc de roșii, mai punem un rând de varză tăiată julien.
  • Adăugăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem în jur de 30 minute la foc mediu -mic, cu capacul pus și având grijă să completăm cu apă, dacă este nevoie. După acest interval, le dăm la cuptor pentru 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200°C). Se servesc calde cu mămăliguță. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Sarmale cu ciuperci
8 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 1 varză murată mare
  • 1 morcov măricel
  • 1 felie țelină mică
  • 1 ceapă mare
  • 130 g orez
  • 300 ml. suc de roșii
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 1 frunză dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • Sare
  • Ulei de măsline
  • Piper
  • Cimbru
  • Oregano
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Călim ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri ulei, până devine sticloasă. Apoi punem jumătate din morcovul ras și le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile peste acestea și continuăm să călim puțin. Adăugăm orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Mai ținem pe foc încă 1-2 minute.

  • Pasul 2

    Luăm frunză de varză și punem compoziția de ciuperci cu orez cam o lingură pe lățimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt și la celălalt al frunzei. Rulăm sarmaua și introducem capătul îngust înăuntru, pentru a nu se desface când le fierbem. Câteva frunze de varză le tăiem julien și le punem pe fundul oalei împreună cu restul de morcov ras și țelină rasă fin.

  • Pasul 3

    Amestecăm sucul cu pasta de roșii și punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat. Când terminăm de aranjat sarmalele, turnăm restul de suc de roșii, mai punem un rând de varză tăiată julien.

  • Pasul 4

    Adăugăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem în jur de 30 minute la foc mediu -mic, cu capacul pus și având grijă să completăm cu apă, dacă este nevoie. După acest interval, le dăm la cuptor pentru 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200°C). Se servesc calde cu mămăliguță. Poftă bună!