1. >Rețete
  2. >Sarmale de post cu ciuperci și morcovi

Sarmale de post cu ciuperci și morcovi

Yum! Sarmalele noastre iubite pot fi savurate și în altă formulă vegetariană!
Mediu
5 persoane
120 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
280 g ciuperci felii Bonduelle

210 g morcovi tineri Bonduelle

1 varză murată mare, frumoasă

200 g orez cu bob rotund

2 căni stoc de legume

250 g suc de roșii

10 linguri bulion

4-5 buc. ceapă roșie

1 lingură boia afumată

4 linguri ulei de floarea soarelui

6 foi dafin

1 crenguță cimbru uscat

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

piper boabe

sare

piper
Ingrediente pentru 5 persoane
280 g ciuperci felii Bonduelle

210 g morcovi tineri Bonduelle

1 varză murată mare, frumoasă

200 g orez cu bob rotund

2 căni stoc de legume

250 g suc de roșii

10 linguri bulion

4-5 buc. ceapă roșie

1 lingură boia afumată

4 linguri ulei de floarea soarelui

6 foi dafin

1 crenguță cimbru uscat

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

piper boabe

sare

piper
  1. Pași 1
    Scoatem din varza murată frunze frumoase pentru a le umple cu compoziție. Tot din aceeași varză tocăm o parte mărunt pentru a așeza pe suprafața tăvii și apoi pe deasupra sarmalelor.
  2. Pași 2
    Tocăm legumele pentru umplutura sarmalelor: ceapa roșie mărunt, morcovii tineri tăiați în felii mici, ciupercile tocate puțin, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt. Orezul îl fierbem separat și apoi îl răcim.
  3. Pași 3
    Călim într-o tigaie cu puțin ulei ceapa, adăugăm și ciupercile, morcovii, condimentam cu sare, piper și cimbru. Adăugăm și orezul, pătrunjelul și mărarul, amestecăm foarte bine compoziția.
  4. Pași 4
    Luăm o foaie de varză, punem o lingură de compoziție și o rulăm, apoi o închidem la ambele capete. Procedăm în acest fel și pentru restul sarmalelor. Întro tavă punem un pat de varză murată tocată, apoi sarmalele pe toată suprafața, punem restul de varză și stoc de legume cât să le acopere pentru a le fierbe bine. Condimentăm cu cimbru, piper boabe, foi de dafin, sare și piper și opțional boia afumată.
  5. Pași 5
    Lăsăm să fiarbă circa o oră și jumătate la 180°C. Adăugăm bulionul, sosul de roșii și lăsăm să mai fiarbă încă 40 minute în funcție de cuptor. Decorăm cu mărar proaspăt și servim.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ardei umpluți cu orez și legume

    Un preparat vegetarian și foarte sățios, potrivit pentru masa de seară!

  • Supă cremă de dovleac și morcov cu crumb...

    O rețetă delicioasă și hrănitoare cu dovleac, acest ingredient senzațional specific toamnei.

  • Risotto de hrișcă cu dovleac și ciuperci

    Delicios și ușor de preparat! O nouă rețetă cu Cerealli Bonduelle