Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Sarmale în clătite

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Elena Mîndrilă

Pași de preparare

  • Se pregătește aluatul amestecând laptele, oul, făina, apa, uleiul, sarea și fasolea păstăi tocată. Când aluatul atinge o consistență uniformă, prăjiți clătitele.
  • Orezul îl fierbem în apă cu sare. Îl amestecăm cu legume și ciupercuțe tocate. Pe clătitele prăjite se pune o lingură mare din umplutură cu legume, după care se împăturesc sub formă de plic și se așează una lângă alta într-un vas de Jena.
  • Cașcavalul ras îl așezăm deasupra, cu un sos de roșii. Băgăm la cuptor clătitele, circa 30 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Sarmale în clătite
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Fasole verde păstăi rotunde, întregi, foarte fine, Bonduelle
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 100 ml. lapte
  • 30 ml. ulei de floarea soarelui
  • 100 ml. apă minerală
  • Piper
  • 100 g orez
  • 100 g cașcaval
  • 100 ml. sos de roșii
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se pregătește aluatul amestecând laptele, oul, făina, apa, uleiul, sarea și fasolea păstăi tocată. Când aluatul atinge o consistență uniformă, prăjiți clătitele.

  • Pasul 2

    Orezul îl fierbem în apă cu sare. Îl amestecăm cu legume și ciupercuțe tocate. Pe clătitele prăjite se pune o lingură mare din umplutură cu legume, după care se împăturesc sub formă de plic și se așează una lângă alta într-un vas de Jena.

  • Pasul 3

    Cașcavalul ras îl așezăm deasupra, cu un sos de roșii. Băgăm la cuptor clătitele, circa 30 minute.