Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Saltimbocca Alla Romana cu fasole verde

Vită la cuptor cu prosciutto și fasole verde. Florin Alexandru Leonte

Pași de preparare

  • Se bate albușul de ou spumă cu ghimbir, sare și puțin piper. Fasolea se trage în unt, se răcește, se pune peste bezeaua de ou și se pune la cuptor 10 minute.
  • Se pune pe fiecare cotlet o felie de prosciutto și se prinde cu scobitori câte 2 frunze de salvie pe fiecare cotlet. Aveți grijă ca scobitoarea să nu străpungă cotletul până în cealaltă parte (introduceți-o oblic).
  • Pe cotlete, pe partea opusă frunzelor de salvie, se presară foarte puțină sare și piper negru măcinat, după voie. Se trece cotletele prin făină pe ambele părți și apoi se scutură bine excesul de făină.
  • Se dă focul la maxim și se încinge foarte bine într-o tigaie uleiul și 1 lingură de unt. Se pun în tigaie cotletele la prăjit, cu partea cu prosciutto în jos. După 1-2 minute (când prosciutto e rumen) se întorc cotletele și se prăjesc încă 1 minut pe partea cealaltă. Se scot cotletele și se acoperă cu folie de aluminiu, să stea calde.

Rețete care te-ar putea interesa

Saltimbocca Alla Romana cu fasole verde
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Fasole verde păstăi rotunde, tăiate Bonduelle
  • 100 g rucola
  • 4 cotlete vițel
  • 4 felii prosciutto
  • 8 fruze salvie
  • 1 ou
  • 100 ml. supă de pui
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 50 ml. vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină albă
  • 2 g ghimbir
  • Sare
  • Piper negru măcinat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se bate albușul de ou spumă cu ghimbir, sare și puțin piper. Fasolea se trage în unt, se răcește, se pune peste bezeaua de ou și se pune la cuptor 10 minute.

  • Pasul 2

    Se pune pe fiecare cotlet o felie de prosciutto și se prinde cu scobitori câte 2 frunze de salvie pe fiecare cotlet. Aveți grijă ca scobitoarea să nu străpungă cotletul până în cealaltă parte (introduceți-o oblic).

  • Pasul 3

    Pe cotlete, pe partea opusă frunzelor de salvie, se presară foarte puțină sare și piper negru măcinat, după voie. Se trece cotletele prin făină pe ambele părți și apoi se scutură bine excesul de făină.

  • Pasul 4

    Se dă focul la maxim și se încinge foarte bine într-o tigaie uleiul și 1 lingură de unt. Se pun în tigaie cotletele la prăjit, cu partea cu prosciutto în jos. După 1-2 minute (când prosciutto e rumen) se întorc cotletele și se prăjesc încă 1 minut pe partea cealaltă. Se scot cotletele și se acoperă cu folie de aluminiu, să stea calde.