Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Șalău de Nil în crustă de cereale cu legume

Șalău de Nil în crustă de cereale cu legume și sos de lămâie. Florin Alexandru Leonte

Pași de preparare

  • Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper, se trec prin făină, ou, cereale și se prăjesc în uleiul de porumb, până devin aurii.

  • Legumele se curăță, se toacă și se fierb 5-10 minute. Apoi se scurg, se călesc în uleiul de măsline și se condimentează cu sare și piper.

  • Pentru sos, avem nevoie de un sfert de lămâie stoarsă, trei sferturi de lămâie fără coajă, tăiată cubulețe, iaurt, sare și piper și ulei de măsline.

  • Se amestecă și se servește alături de legume și pește. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Șalău de Nil în crustă de cereale cu legume
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 2 morcovi
  • 50 g porumb
  • 100 g fasole verde
  • 100 g ardei roșu
  • 2-4 linguri ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 200 g cereale
  • Sare
  • 100 ml. iaurt
  • 1 lămâie
  • 300 ml. ulei de porumb
  • 100 g făină
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper, se trec prin făină, ou, cereale și se prăjesc în uleiul de porumb, până devin aurii.

  • Pasul 2

    Legumele se curăță, se toacă și se fierb 5-10 minute. Apoi se scurg, se călesc în uleiul de măsline și se condimentează cu sare și piper.

  • Pasul 3

    Pentru sos, avem nevoie de un sfert de lămâie stoarsă, trei sferturi de lămâie fără coajă, tăiată cubulețe, iaurt, sare și piper și ulei de măsline.

  • Pasul 4

    Se amestecă și se servește alături de legume și pește. Poftă bună!