Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salată din vinete prăjite, ceapă și roșii

În bucătăria arabă, unde vânăta este leguma dominantă, acesta este cel mai popular mod de a prepara vinetele. O specialitate a bucătăriei arabe!

Pași de preparare

  • Vinetele se decojesc în dungi: se taie capetele și se decojesc alternativ, în lung, lăsând la 3 cm distanță dungi neatinse de coajă. Modul de decojire este foarte important, acesta făcând diferența față de salata de vinete tradițională!

  • După decojire, vinetele se taie în felii groase, de aproximativ de 1 cm. Se sărează, se acoperă și se așteaptă să se scurgă o parte din zeamă aproximativ 10 ore, apoi se tamponează ușor cu șervețele de hârtie, până sunt uscate.

  • Se taie roșiile rondele.

  • Vinetele se prăjesc într-o tigaie cu 4 cm de ulei, porție cu porție. După prăjire, excesul de ulei se înlătură cu hârtie absorbantă.

  • Uleiul se varsă, păstrându-se cam 4 linguri, pentru a prăji ceapa.

  • Roșiile se prăjesc și ele ușor și se pun pe o farfurie.

  • Oțetul se toarnă într-un ibric, se aduce la fierbere, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

  • Pe un platou întins, se așează vinetele, ceapa şi roşiile. Salata se presară cu usturoi tocat mărunt (sau zdrobit), se sărează şi se toarnă oțetul. Se ornează cu pătrunjel tocat.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată din vinete prăjite, ceapă și roșii
8 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 4 vinete de mărime potrivită
  • 8 roșii
  • 2 cepe mari
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri oțet
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • Ulei pentru prăjit
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Vinetele se decojesc în dungi: se taie capetele și se decojesc alternativ, în lung, lăsând la 3 cm distanță dungi neatinse de coajă. Modul de decojire este foarte important, acesta făcând diferența față de salata de vinete tradițională!

  • Pasul 2

    După decojire, vinetele se taie în felii groase, de aproximativ de 1 cm. Se sărează, se acoperă și se așteaptă să se scurgă o parte din zeamă aproximativ 10 ore, apoi se tamponează ușor cu șervețele de hârtie, până sunt uscate.

  • Pasul 3

    Se taie roșiile rondele.

  • Pasul 4

    Vinetele se prăjesc într-o tigaie cu 4 cm de ulei, porție cu porție. După prăjire, excesul de ulei se înlătură cu hârtie absorbantă.

  • Pasul 5

    Uleiul se varsă, păstrându-se cam 4 linguri, pentru a prăji ceapa.

  • Pasul 6

    Roșiile se prăjesc și ele ușor și se pun pe o farfurie.

  • Pasul 7

    Oțetul se toarnă într-un ibric, se aduce la fierbere, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

  • Pasul 8

    Pe un platou întins, se așează vinetele, ceapa şi roşiile. Salata se presară cu usturoi tocat mărunt (sau zdrobit), se sărează şi se toarnă oțetul. Se ornează cu pătrunjel tocat.