Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Vinete prăjite cu ceapă și roșii în stil arăbesc

Vinetele prăjite reprezintă o specialitate populară din bucătăria arabă. Descoperă alături de Bonduelle cum se prepară vinetele prăjite cu ceapă și roșii în stil arăbesc.

Pași de preparare

  • Pentru început, decojim vinetele în dungi. Tăiem capetele și decojim vinetele treptat, în lung, lăsând la 3 cm distanță dungi neatinse de coajă. Este important să ținem minte că modul de decojire este cheia succesului în această rețetă, acesta făcând diferența față de salata de vinete tradițională!

  • După decojire, vinetele se taie în felii groase, de aproximativ de 1 cm. Se sărează, se acoperă și se așteaptă să se scurgă o parte din zeamă aproximativ 10 ore, apoi se tamponează ușor cu șervețele de hârtie, până sunt uscate.

  • Tăiem roșiile în formă de rondele.

  • În continuare, prăjim vinetele într-o tigaie cu 4 cm de ulei, porție cu porție. După ce le prăjim, eliminăm excesul de ulei cu o hârtie absorbantă.

  • Vărsăm uleiul obținut după prăjire dar vom păstra cam aproximativ 4 linguri. Le vom folosi pentru prăjirea cepei. 

  • Rroșiile se prăjesc și ele ușor și se le așezăm pe o farfurie.

  • Turnăm oțetul într-un ibric și îl lăsăm pe foc până la fierbere. După aceasta, îl luăm de pe foc și-l lăsăm să se răcească.

  • Așezăm vinetele, ceapa şi roşiile pe un platou întins. Ungem legumele cu usturoi tocat mărunt (sau zdrobit) și adăugăm sarea și oțetul. Vom decora compoziția cu pătrunjel tocat. Vinetele prăjite cu ceapă și roșii în stil arăbesc sunt gata. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Vinete prăjite cu ceapă și roșii în stil arăbesc
8 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 4 vinete de mărime potrivită

  • 8 roșii

  • 2 cepe mari

  • 2 căței usturoi

  • 2 linguri oțet

  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt

  • Ulei pentru prăjit

  • Sare

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, decojim vinetele în dungi. Tăiem capetele și decojim vinetele treptat, în lung, lăsând la 3 cm distanță dungi neatinse de coajă. Este important să ținem minte că modul de decojire este cheia succesului în această rețetă, acesta făcând diferența față de salata de vinete tradițională!

  • Pasul 2

    După decojire, vinetele se taie în felii groase, de aproximativ de 1 cm. Se sărează, se acoperă și se așteaptă să se scurgă o parte din zeamă aproximativ 10 ore, apoi se tamponează ușor cu șervețele de hârtie, până sunt uscate.

  • Pasul 3

    Tăiem roșiile în formă de rondele.

  • Pasul 4

    În continuare, prăjim vinetele într-o tigaie cu 4 cm de ulei, porție cu porție. După ce le prăjim, eliminăm excesul de ulei cu o hârtie absorbantă.

  • Pasul 5

    Vărsăm uleiul obținut după prăjire dar vom păstra cam aproximativ 4 linguri. Le vom folosi pentru prăjirea cepei. 

  • Pasul 6

    Rroșiile se prăjesc și ele ușor și se le așezăm pe o farfurie.

  • Pasul 7

    Turnăm oțetul într-un ibric și îl lăsăm pe foc până la fierbere. După aceasta, îl luăm de pe foc și-l lăsăm să se răcească.

  • Pasul 8

    Așezăm vinetele, ceapa şi roşiile pe un platou întins. Ungem legumele cu usturoi tocat mărunt (sau zdrobit) și adăugăm sarea și oțetul. Vom decora compoziția cu pătrunjel tocat. Vinetele prăjite cu ceapă și roșii în stil arăbesc sunt gata. Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.