Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salată vietnameză cu carne de vită

Mâncare din bucătăria vietnameză.

Pași de preparare

  • Se încinge uleiul până la o temperatură foarte înaltă. Se adaugă ceapa tăiată și sarea. Se prăjește până când bucățile de ceapă verde devin crocante și maronii.

  • În acest moment se iau de pe foc, lăsându-se în ulei, până când culoarea lor devine maro închis. Uleiul se poate folosi la salate, la carne de pui fiartă, la paste făinoase, ciorbe și multe alte mâncăruri vietnameze. Uleiul poate fi păstrat în frigider, în borcane închise ermetic, pe perioade de până la 2 săptămâni.

  • Se taie castravetele în felii subțiri, se sărează și se pun pe un strecurător timp de 15 minute, ca să dea drumul la suc.

  • Morcovii se taie în felii cât mai subțiri și se pun de-o parte. Când castraveții lasă apă, se presează puternic cu mâna pentru a elimina cât mai mult lichid. Se taie o lămâie verde în bucăți și se pune de-o parte.

  • Într-un castron mic se amestecă sucul din cea de-a doua lămâie cu sosul de pește, uleiul de susan, zahărul, ardeii măcinați, usturoiul și ghimbirul. Se toarnă sosul pregătit în prealabil pe castraveți și morcovi, se lasă 5 minute pentru amestecarea gusturilor.

  • Se alege, se curăță și se spală spanacul. Se usucă bine cu un prosop de hârtie, se stropește cu uleiul de ceapă (lăsându-se 1-2 linguri), se trece într-o salatieră. Pe stratul de spanac se pun feliile de morcov și de castravete, împreună cu sosul, apoi se așează carnea de jur împrejur. Se stropește cu cele 1-2 linguri de ulei de ceapă care au rămas, se presară cu arahidele și cu piperul proaspăt măcinat.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată vietnameză cu carne de vită
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 250 g Spanac frunze întregi Bonduelle
  • 1 morcov mare
  • Sare
  • 1 castravete proaspăt mare
  • 2 lămâi verzi
  • 2 linguri Sos de pește
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1/2 lingură ardei iute uscat, măcinat
  • 1/2 linguri ulei de susan
  • 1 cățel usturoi
  • 1 ghimbir (cantitatea după preferințe)
  • 1 pahar ulei vegetal
  • 250 g carne de vită (spată sau mușchi file) tăiată în felii subțiri și prăjită în ulei
  • 3 linguri arahide prăjite și tocate
  • Coriandru
  • Piper negru măcinat gro
  • Ulei de ceapă
  • 1 pahar ulei vegetal
  • 4 cepe verzi mari, tocate (cu tot cu partea verde)
  • 1/4 linguriță sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se încinge uleiul până la o temperatură foarte înaltă. Se adaugă ceapa tăiată și sarea. Se prăjește până când bucățile de ceapă verde devin crocante și maronii.

  • Pasul 2

    În acest moment se iau de pe foc, lăsându-se în ulei, până când culoarea lor devine maro închis. Uleiul se poate folosi la salate, la carne de pui fiartă, la paste făinoase, ciorbe și multe alte mâncăruri vietnameze. Uleiul poate fi păstrat în frigider, în borcane închise ermetic, pe perioade de până la 2 săptămâni.

  • Pasul 3

    Se taie castravetele în felii subțiri, se sărează și se pun pe un strecurător timp de 15 minute, ca să dea drumul la suc.

  • Pasul 4

    Morcovii se taie în felii cât mai subțiri și se pun de-o parte. Când castraveții lasă apă, se presează puternic cu mâna pentru a elimina cât mai mult lichid. Se taie o lămâie verde în bucăți și se pune de-o parte.

  • Pasul 5

    Într-un castron mic se amestecă sucul din cea de-a doua lămâie cu sosul de pește, uleiul de susan, zahărul, ardeii măcinați, usturoiul și ghimbirul. Se toarnă sosul pregătit în prealabil pe castraveți și morcovi, se lasă 5 minute pentru amestecarea gusturilor.

  • Pasul 6

    Se alege, se curăță și se spală spanacul. Se usucă bine cu un prosop de hârtie, se stropește cu uleiul de ceapă (lăsându-se 1-2 linguri), se trece într-o salatieră. Pe stratul de spanac se pun feliile de morcov și de castravete, împreună cu sosul, apoi se așează carnea de jur împrejur. Se stropește cu cele 1-2 linguri de ulei de ceapă care au rămas, se presară cu arahidele și cu piperul proaspăt măcinat.