Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Salată de pui cu ciuperci

O salată cu esență de sărbătoare! Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Fierbem pieptul de pui în apă cu mirodenii (dafin, piper, boabe, ienibahar), apoi îl lăsăm să se răcească. Îl tăiem în fâșii subțiri sau pătrățele.
  • Într-o cratiță punem 2 linguri de ulei de măsline și călim puțin ciupercile. Le dăm deoparte. Curățăm țelina și morcovii. Le dăm prin răzătoare (mică sau mare, după preferință).
  • Într-un vas mai mare, amestecăm toate ingredientele. Stropim cu zeama de la o lămâie, adăugăm maioneza, condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
  • Se lasă la rece pentru 45-60 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată de pui cu ciuperci
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 400 g piept de curcan
  • 1 țelină
  • 3 morcovi
  • 1 buc. lămâie
  • 5-6 linguri maioneză
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Praf sare
  • Praf piper proaspăt măcinat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem pieptul de pui în apă cu mirodenii (dafin, piper, boabe, ienibahar), apoi îl lăsăm să se răcească. Îl tăiem în fâșii subțiri sau pătrățele.

  • Pasul 2

    Într-o cratiță punem 2 linguri de ulei de măsline și călim puțin ciupercile. Le dăm deoparte. Curățăm țelina și morcovii. Le dăm prin răzătoare (mică sau mare, după preferință).

  • Pasul 3

    Într-un vas mai mare, amestecăm toate ingredientele. Stropim cu zeama de la o lămâie, adăugăm maioneza, condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.

  • Pasul 4

    Se lasă la rece pentru 45-60 minute.