Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salată de pui cu ciuperci

O salată cu esență de sărbătoare! Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Fierbem pieptul de pui în apă cu mirodenii (dafin, piper, boabe, ienibahar), apoi îl lăsăm să se răcească. Îl tăiem în fâșii subțiri sau pătrățele.
  • Într-o cratiță punem 2 linguri de ulei de măsline și călim puțin ciupercile. Le dăm deoparte. Curățăm țelina și morcovii. Le dăm prin răzătoare (mică sau mare, după preferință).
  • Într-un vas mai mare, amestecăm toate ingredientele. Stropim cu zeama de la o lămâie, adăugăm maioneza, condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
  • Se lasă la rece pentru 45-60 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată de pui cu ciuperci
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 400 g piept de curcan
  • 1 țelină
  • 3 morcovi
  • 1 buc. lămâie
  • 5-6 linguri maioneză
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Praf sare
  • Praf piper proaspăt măcinat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem pieptul de pui în apă cu mirodenii (dafin, piper, boabe, ienibahar), apoi îl lăsăm să se răcească. Îl tăiem în fâșii subțiri sau pătrățele.

  • Pasul 2

    Într-o cratiță punem 2 linguri de ulei de măsline și călim puțin ciupercile. Le dăm deoparte. Curățăm țelina și morcovii. Le dăm prin răzătoare (mică sau mare, după preferință).

  • Pasul 3

    Într-un vas mai mare, amestecăm toate ingredientele. Stropim cu zeama de la o lămâie, adăugăm maioneza, condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.

  • Pasul 4

    Se lasă la rece pentru 45-60 minute.