Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salată cu orez, avocado și porumb

O salată sănătoasă, gustoasă și consistentă, ideală pentru zilele de post. Cercel Mihaela

Pași de preparare

  • Punem într-un vas muștarul, uleiul, zeama de lămâie, sare și piper. Amestecăm bine compoziția până obținem o maioneză.
  • Fierbem orezul în apă cu sare. Îl scurgi, îl clătești printr-un jet de apă rece, apoi îl scurgem bine și îl lăsăm să se răcească. Toci ardeiul gras cubulețe, scurgi porumbul și le pui într-un castron pe toate.
  • Curățăm avocado, scotem sâmburele și îl tăiem cubulete. Punem cuburile în sosul de muștar și amesteci cu grijă.
  • Turnăm cubulețele de avocado cu muștarul peste celelalte ingrediente și amesteci salată. Lăsăm salata la rece 30 de minute, apoi o servim ornată cu frunze de pătrunjel.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată cu orez, avocado și porumb
3 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 1 avocado
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 200 g orez basmatic și sălbatic în ameste
  • 2 linguri muștar
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • Sare
  • Piper mozaic
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Punem într-un vas muștarul, uleiul, zeama de lămâie, sare și piper. Amestecăm bine compoziția până obținem o maioneză.

  • Pasul 2

    Fierbem orezul în apă cu sare. Îl scurgi, îl clătești printr-un jet de apă rece, apoi îl scurgem bine și îl lăsăm să se răcească. Toci ardeiul gras cubulețe, scurgi porumbul și le pui într-un castron pe toate.

  • Pasul 3

    Curățăm avocado, scotem sâmburele și îl tăiem cubulete. Punem cuburile în sosul de muștar și amesteci cu grijă.

  • Pasul 4

    Turnăm cubulețele de avocado cu muștarul peste celelalte ingrediente și amesteci salată. Lăsăm salata la rece 30 de minute, apoi o servim ornată cu frunze de pătrunjel.