Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salată de porumb dulce cu quinoa și grapefruit

O rețetă servită de Laura Laurențiu.

Pași de preparare

  • În mod natural, boabele de quinoa sunt acoperite de o substanță numită saponină, care este foarte amară, de aceea quinoa trebuie să fie spălată într-o sită deasă, în multe ape, abia apoi se pune la fiert într-un volum de apă sărată de 3 ori mai mare decât volumul propriu ( la 100 de ml. de quinoa 300 de ml. de apă). Quinoa se fierbe timp de 15-20 de minute, până când boabele devin translucide și se înmoaie.

  • Cât timp quinoa fierbe, se toacă în cubulețe mici castravetele, ardeiul gras și cel iute (dacă folosiți) și ceapa. Menta și pătrunjelul se toacă fin, varza roție se toacă, se scurge de zeamă porumbul dulce.

  • După ce fierbe, quinoa se limpezește scurt în apă rece.

  • Grapefruit-ul se curăță de coajă cu un cuțit, încât să se îndepărteze totodată și partea albă; operația se face deasupra unui castron în care să se colecteze zeama.

  • Cu un cuțit bine ascuțit se scot segmente de grapefruit, încât să se evite pielițele care le separă în mod natural. Se scot jumătate din segmente, restul grapefruit-ului se stoarce bine de zeamă.

  • Se adaugă peste zeama de grapefruit 1 linguriță de muștar, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, sare și piper după gust. Se omogenizează dressingul cu un tel în formă de pară.

  • Se amestecă dressingul cu toate celelalte ingrediente, exceptând segmentele de grapefruit și salata este gata de servit.

  • Se așează pe farfurii salata și se decorează cu segmentele de grapefruit. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Salată de porumb dulce cu quinoa și grapefruit
0 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-porumb">1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>100 g de quinoa</p>
  • <p>1 grapefruit roz</p>
  • <p>1 ceapă de mărime medie</p>
  • <p>80 g castravete</p>
  • <p>80 g ardei gras roșu</p>
  • <p>60 g varză roșie</p>
  • <p>1 ardei iute mic (opțional)</p>
  • <p>1 lingură de mentă proaspătă tocată fin</p>
  • <p>1 lingură de pătrunjel verde tocat fin</p>
  • <p>1 linguriță de muștar</p>
  • <p>1 cățel mic de usturoi</p>
  • <p>4 linguri de ulei de măsline</p>
  • <p>Sare și piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    În mod natural, boabele de quinoa sunt acoperite de o substanță numită saponină, care este foarte amară, de aceea quinoa trebuie să fie spălată într-o sită deasă, în multe ape, abia apoi se pune la fiert într-un volum de apă sărată de 3 ori mai mare decât volumul propriu ( la 100 de ml. de quinoa 300 de ml. de apă). Quinoa se fierbe timp de 15-20 de minute, până când boabele devin translucide și se înmoaie.

  • Pasul 2

    Cât timp quinoa fierbe, se toacă în cubulețe mici castravetele, ardeiul gras și cel iute (dacă folosiți) și ceapa. Menta și pătrunjelul se toacă fin, varza roție se toacă, se scurge de zeamă porumbul dulce.

  • Pasul 3

    După ce fierbe, quinoa se limpezește scurt în apă rece.

  • Pasul 4

    Grapefruit-ul se curăță de coajă cu un cuțit, încât să se îndepărteze totodată și partea albă; operația se face deasupra unui castron în care să se colecteze zeama.

  • Pasul 5

    Cu un cuțit bine ascuțit se scot segmente de grapefruit, încât să se evite pielițele care le separă în mod natural. Se scot jumătate din segmente, restul grapefruit-ului se stoarce bine de zeamă.

  • Pasul 6

    Se adaugă peste zeama de grapefruit 1 linguriță de muștar, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, sare și piper după gust. Se omogenizează dressingul cu un tel în formă de pară.

  • Pasul 7

    Se amestecă dressingul cu toate celelalte ingrediente, exceptând segmentele de grapefruit și salata este gata de servit.

  • Pasul 8

    Se așează pe farfurii salata și se decorează cu segmentele de grapefruit. Poftă bună!