Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salată de crudități cu calamar

Această combinație o să vă surprindă, o să vă încânte și cu siguranță o să vă tenteze. Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Se scoate calmarul din conservă și se lasă să se scurgă în sită. Se curăță salata verde și varza roșie, se spală și se lasă în sită.
  • Separat, se pregătește sosul. Sarea, zeama de lămâie, oțetul balsamic, zahărul, zeama de portocale și uleiul se amestecă și se lasă câteva minute la rece.
  • Se taie roșiile și se pun într-un bol împreuna cu salata și varza tocate. Se adaugă calmarul, porumbul și crutoanele. Sosul se toarnă spre sfârșit și se amestecă ușor, să nu se lase. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Salată de crudități cu calamar
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 100 g Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 150 g calamari in ulei (conservă)
  • 200 g varză roșie
  • 5-6 roșii cherry
  • 1 salată verde
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2 lingură oțet balsamic
  • 1 praf sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 ardei iute
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se scoate calmarul din conservă și se lasă să se scurgă în sită. Se curăță salata verde și varza roșie, se spală și se lasă în sită.

  • Pasul 2

    Separat, se pregătește sosul. Sarea, zeama de lămâie, oțetul balsamic, zahărul, zeama de portocale și uleiul se amestecă și se lasă câteva minute la rece.

  • Pasul 3

    Se taie roșiile și se pun într-un bol împreuna cu salata și varza tocate. Se adaugă calmarul, porumbul și crutoanele. Sosul se toarnă spre sfârșit și se amestecă ușor, să nu se lase. Poftă bună!