Pași de preparare
-
Gătim broccoli cum este indicat pe ambalaj, respectiv fără decongelare, se fierbe în apă cu sare pentru 10 minute. Broccoli fiert se pune la scurs într-o strecurătoare și se spală sub jet de apă rece. Îl tăiem cu cuțitul cubulețe mici.
-
Porumbul din conservă nu se fierbe, se scurge și se clătește sub jet de apă rece. Se lasă la scurs într-o strecurătoare până amestecăm toate ingredientele.
-
Portocala o curățăm de coajă și o tăiem felii pe lățime. Apoi o tăiem cubulețe, cu atenție, să eliminăm orice urmă din pielița albă și transparentă.
-
Într-un castron, amestecăm broccoli cubulețe, portocala și porumbul dulce. Amestecăm, sărăm și piperăm. Adăugăm smântână amestecată cu ierburile aromatice și amestecăm ușor.
-
Montăm salata pe farfurie cu ajutorul unui inel de inox. De jur împrejurul salatei montate adăugăm 2 inelușe din coaja de portocală. Decorăm în partea superioară cu bucățele de portocală, coaja de portocală și frunze de busuioc sau mentă.