Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salată de boeuf

O rețetă pentru sărbători. Stoica Adina

Pași de preparare

  • Curățăm cartofii și morcovii, îi punem la fiert într-o oală, cu puțină sare.

  • Când sunt fierți cartofii și morcovii, îi scoatem și îi lăsăm să se răcească. Mazărea, castraveții și gogoșarii se pun într-o sită, le lăsăm să se scurgă, după care începem să le tocăm cubulețe micuțe. Când s-au răcit morcovii și cartofii, îi tocăm la fel, dăm sare după gust.

  • Gălbenușul fiert se freacă cu muștar și sare, cu mixerul vertical, adăugăm ulei puțin câte puțin până începe să-și mărească volumul și să se întărească maioneza, apoi se pune peste legume, amestecând.

  • Pe o farfurie se pune salata, ornam cu maioneză, morcovi, măsline, gogoșari, castraveți și mazăre, după placul nostru.

  • Dăm la rece și putem servi când dorim. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Salată de boeuf
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (530 g) Mazăre verde boabe, dulce Bonduelle
  • 140 g Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
  • Kaizer
  • 1/4 borcan mic gogoșari
  • 4 morcovi de mărime medie
  • 6 cartofi mai mari
  • 50 g măsline fără sâmburi
  • 1 ou
  • Muștar
  • Ulei
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Curățăm cartofii și morcovii, îi punem la fiert într-o oală, cu puțină sare.

  • Pasul 2

    Când sunt fierți cartofii și morcovii, îi scoatem și îi lăsăm să se răcească. Mazărea, castraveții și gogoșarii se pun într-o sită, le lăsăm să se scurgă, după care începem să le tocăm cubulețe micuțe. Când s-au răcit morcovii și cartofii, îi tocăm la fel, dăm sare după gust.

  • Pasul 3

    Gălbenușul fiert se freacă cu muștar și sare, cu mixerul vertical, adăugăm ulei puțin câte puțin până începe să-și mărească volumul și să se întărească maioneza, apoi se pune peste legume, amestecând.

  • Pasul 4

    Pe o farfurie se pune salata, ornam cu maioneză, morcovi, măsline, gogoșari, castraveți și mazăre, după placul nostru.

  • Pasul 5

    Dăm la rece și putem servi când dorim. Poftă bună!