Pași de preparare
-
Curățăm cartofii și morcovii, îi punem la fiert într-o oală, cu puțină sare.
-
Când sunt fierți cartofii și morcovii, îi scoatem și îi lăsăm să se răcească. Mazărea, castraveții și gogoșarii se pun într-o sită, le lăsăm să se scurgă, după care începem să le tocăm cubulețe micuțe. Când s-au răcit morcovii și cartofii, îi tocăm la fel, dăm sare după gust.
-
Gălbenușul fiert se freacă cu muștar și sare, cu mixerul vertical, adăugăm ulei puțin câte puțin până începe să-și mărească volumul și să se întărească maioneza, apoi se pune peste legume, amestecând.
-
Pe o farfurie se pune salata, ornam cu maioneză, morcovi, măsline, gogoșari, castraveți și mazăre, după placul nostru.
-
Dăm la rece și putem servi când dorim. Poftă bună!