Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Săculeți cu salată de boeuf

Am făcut prima oară această rețetă cu ceva timp în urmă și a avut mare succes săculeții mei. Stoica Adina

Pași de preparare

  • Mazărea se pune într-o sită și se clătește puțin, apoi o lăsăm la scurs. Cartofii și morcovii se curăță și se pun la fiert cu sare. Castraveții și gogoșarii se pun la scurs câteva minute, după care se taie în cubulețe micuțe. Când s-au fiert cartofii și morcovii, se lasă să se răcească, iar apoi se taie cubulețe micuțe.

  • Maioneza am făcut-o dintr-un gălbenuș de ou și 1 lingură muștar; se freacă cu puțin ulei, puțin câte puțin, până devine consistentă. Punem și câte un strop de lămâie, iar când este gata, maioneza (trebuie să fie tare) se pune peste legumele tocate, amestecând toată compoziția. Punem sare și piper după gust.

  • Pe un platou dăm cu o pensulă de bucătărie cu puțină maioneză (de ornament).

  • Și câte o parte dintr-un morcov, după care așezăm săculeții obținuți.

Rețete care te-ar putea interesa

Săculeți cu salată de boeuf
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1/2 borcan (265 g) Mazăre verde boabe, dulce Bonduelle
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 castraveți
  • 2 gogoșari
  • Ulei
  • 200 g făină
  • Muștar
  • 1 gălbenuș de ou
  • Lămâie
  • Câteva fire de ceapă verde (pentru ornat) și morcov(pentru ornat)
  • 1 ou
  • Apă minerală
  • Sare
  • Piper
  • Măghiran
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mazărea se pune într-o sită și se clătește puțin, apoi o lăsăm la scurs. Cartofii și morcovii se curăță și se pun la fiert cu sare. Castraveții și gogoșarii se pun la scurs câteva minute, după care se taie în cubulețe micuțe. Când s-au fiert cartofii și morcovii, se lasă să se răcească, iar apoi se taie cubulețe micuțe.

  • Pasul 2

    Maioneza am făcut-o dintr-un gălbenuș de ou și 1 lingură muștar; se freacă cu puțin ulei, puțin câte puțin, până devine consistentă. Punem și câte un strop de lămâie, iar când este gata, maioneza (trebuie să fie tare) se pune peste legumele tocate, amestecând toată compoziția. Punem sare și piper după gust.

  • Pasul 3

    Pe un platou dăm cu o pensulă de bucătărie cu puțină maioneză (de ornament).

  • Pasul 4

    Și câte o parte dintr-un morcov, după care așezăm săculeții obținuți.