Pași de preparare
-
Mazărea se pune într-o sită și se clătește puțin, apoi o lăsăm la scurs. Cartofii și morcovii se curăță și se pun la fiert cu sare. Castraveții și gogoșarii se pun la scurs câteva minute, după care se taie în cubulețe micuțe. Când s-au fiert cartofii și morcovii, se lasă să se răcească, iar apoi se taie cubulețe micuțe.
-
Maioneza am făcut-o dintr-un gălbenuș de ou și 1 lingură muștar; se freacă cu puțin ulei, puțin câte puțin, până devine consistentă. Punem și câte un strop de lămâie, iar când este gata, maioneza (trebuie să fie tare) se pune peste legumele tocate, amestecând toată compoziția. Punem sare și piper după gust.
-
Pe un platou dăm cu o pensulă de bucătărie cu puțină maioneză (de ornament).
-
Și câte o parte dintr-un morcov, după care așezăm săculeții obținuți.