Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Rulouri de vinete

Rulouri de vinete cu gust bogat, aromate cu usturoi și nuci.

Pași de preparare

  • Se taie vinetele în felii de 6 mm. grosime, fără coajă. Se sărează pe ambele fețe și se lasă timp de 15 minute, după care se îndepărtează surplusul de apă cu un proposp de hârtie.

  • Prăjiți feliile într-o tigaie cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Luați de pe foc și eliminați excesul de ulei cu un prosop de hârtie. Se taie roșiile și se amestecă cu usturoiul pisat și nucile într-un castron.

  • Tăiați mărarul și adăugați-l împreună cu 2 sau 3 linguri de smântână. Adăugați semințe de rodie în castron.

  • Puneți sare, dacă este necesar. Puneți o lingură de amestec pe o felie de vânătă prăjită și rulați-o. Decorați rolele cu semințe de mărar și de rodie.

Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de vinete
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 vinete mari
  • 1 ceapă roșie
  • 2 roșii
  • 1 cățel usturoi
  • 50 g semințe de rodie
  • 50 g nuci
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Frișcă
  • Mărar
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie vinetele în felii de 6 mm. grosime, fără coajă. Se sărează pe ambele fețe și se lasă timp de 15 minute, după care se îndepărtează surplusul de apă cu un proposp de hârtie.

  • Pasul 2

    Prăjiți feliile într-o tigaie cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Luați de pe foc și eliminați excesul de ulei cu un prosop de hârtie. Se taie roșiile și se amestecă cu usturoiul pisat și nucile într-un castron.

  • Pasul 3

    Tăiați mărarul și adăugați-l împreună cu 2 sau 3 linguri de smântână. Adăugați semințe de rodie în castron.

  • Pasul 4

    Puneți sare, dacă este necesar. Puneți o lingură de amestec pe o felie de vânătă prăjită și rulați-o. Decorați rolele cu semințe de mărar și de rodie.