Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Rulouri de pui cu legume în crustă de mac

Este o rețetă migăloasă, însă rezultatul este extraordinar. Gustos, sănătos și frumos în același timp. Camelia Spridon

Pași de preparare

  • Salată de varză roșie: Pentru a reduce timpul de preparare termică, dăm varza roșie pe răzătoare și o punem la fiert, la foc iute, în apă cu puțină sare. O lăsăm atât cât să scadă apa, ea fierbe imediat. Asezonăm cu sare, piper și oțet, după gust. Dacă aveți un steamer, este și mai bine, varza fierbe la aburi în 15 minute și asa își păstrează și mai bine calitățile.
  • Ciuperci sote: Într-o tigaie punem un cub de unt și o lingură de ulei de măsline, la încins. Adăugăm cățelul de usturoi pe care mai întâi l-am strivit cu lama cuțitului, apoi l-am tocat mărunt.
  • Adăugăm ciupercuțele, pe care le-am spălat și le-am tăiat în sferturi. Întoarcem ciupercuțele doar când apa a scăzut. Lăsăm să prindă o culoare aurie, adăugăm puțin cimbru, dăm deoparte și potrivim de sare și piper.
  • Rulouri de pui: Morcovul și păstârnacul se spală și se pun la fiert pentru 5-6 minute, cât să rămână al dente. Se scot din apa fierbinte, se dau printr-un jet de apă rece, se curăță și se taie în bastonașe subțiri.
  • Se scurge fasolea verde de apă. Spălăm pieptul de pui, îl curățăm de pielițe după care îl tăiem felii cât mai mari și subțiri. Le batem ușor cu ciocanul pentru șnițele. Dăm cu sare de mare și piper. Adăugăm bastonașe de morcov și păstârnac, fasolea verde, firul de mărar și rulăm împreună cu uleiul rămas. Dăm la cuptorul încins la 220 grade, pentru încă 10-15 minute.
  • Prindem rulourile cu o scobitoare. După ce am pregătit rulourile de pui, le dăm prin mac și le punem la prăjit într-o tigaie în care am pus un cub de unt și 2 linguri de ulei de măsline. Prăjim câteva minute pe fiecare parte . Scoatem rulourile din tigaie și montăm pe farfurie întâi salata de varză roșie, peste care așezăm frumos rulourile de pui, iar de jur împrejur, ciupercile sote. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de pui cu legume în crustă de mac
3 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle
  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 4 fire mărar
  • 2 lingurițe sare alimentară
  • 1 linguriță piper
  • 2 cuburi unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 vârf de linguriță cimbru
  • 1 varză roșie
  • 8 ciupercuțe proaspete
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri cu mac
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Salată de varză roșie: Pentru a reduce timpul de preparare termică, dăm varza roșie pe răzătoare și o punem la fiert, la foc iute, în apă cu puțină sare. O lăsăm atât cât să scadă apa, ea fierbe imediat. Asezonăm cu sare, piper și oțet, după gust. Dacă aveți un steamer, este și mai bine, varza fierbe la aburi în 15 minute și asa își păstrează și mai bine calitățile.

  • Pasul 2

    Ciuperci sote: Într-o tigaie punem un cub de unt și o lingură de ulei de măsline, la încins. Adăugăm cățelul de usturoi pe care mai întâi l-am strivit cu lama cuțitului, apoi l-am tocat mărunt.

  • Pasul 3

    Adăugăm ciupercuțele, pe care le-am spălat și le-am tăiat în sferturi. Întoarcem ciupercuțele doar când apa a scăzut. Lăsăm să prindă o culoare aurie, adăugăm puțin cimbru, dăm deoparte și potrivim de sare și piper.

  • Pasul 4

    Rulouri de pui: Morcovul și păstârnacul se spală și se pun la fiert pentru 5-6 minute, cât să rămână al dente. Se scot din apa fierbinte, se dau printr-un jet de apă rece, se curăță și se taie în bastonașe subțiri.

  • Pasul 5

    Se scurge fasolea verde de apă. Spălăm pieptul de pui, îl curățăm de pielițe după care îl tăiem felii cât mai mari și subțiri. Le batem ușor cu ciocanul pentru șnițele. Dăm cu sare de mare și piper. Adăugăm bastonașe de morcov și păstârnac, fasolea verde, firul de mărar și rulăm împreună cu uleiul rămas. Dăm la cuptorul încins la 220 grade, pentru încă 10-15 minute.

  • Pasul 6

    Prindem rulourile cu o scobitoare. După ce am pregătit rulourile de pui, le dăm prin mac și le punem la prăjit într-o tigaie în care am pus un cub de unt și 2 linguri de ulei de măsline. Prăjim câteva minute pe fiecare parte . Scoatem rulourile din tigaie și montăm pe farfurie întâi salata de varză roșie, peste care așezăm frumos rulourile de pui, iar de jur împrejur, ciupercile sote. Poftă bună!