1. >Rețete
  2. >Rulouri de pui cu legume în crustă de mac

Rulouri de pui cu legume în crustă de mac

Este o rețetă migăloasă, însă rezultatul este extraordinar. Gustos, sănătos și frumos în același timp.
Ușor
3 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle

1 piept de pui

2 morcovi

1 păstârnac

4 fire mărar

2 lingurițe sare alimentară

1 linguriță piper

2 cuburi unt

3 linguri ulei de măsline

1 vârf de linguriță cimbru

1 varză roșie

8 ciupercuțe proaspete

1 cățel de usturoi

2 linguri cu mac
Ingrediente pentru 3 persoane
1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle

1 piept de pui

2 morcovi

1 păstârnac

4 fire mărar

2 lingurițe sare alimentară

1 linguriță piper

2 cuburi unt

3 linguri ulei de măsline

1 vârf de linguriță cimbru

1 varză roșie

8 ciupercuțe proaspete

1 cățel de usturoi

2 linguri cu mac
  1. Pași 1
    Salată de varză roșie: Pentru a reduce timpul de preparare termică, dăm varza roșie pe răzătoare și o punem la fiert, la foc iute, în apă cu puțină sare. O lăsăm atât cât să scadă apa, ea fierbe imediat. Asezonăm cu sare, piper și oțet, după gust. Dacă aveți un steamer, este și mai bine, varza fierbe la aburi în 15 minute și asa își păstrează și mai bine calitățile.
  2. Pași 2
    Ciuperci sote: Într-o tigaie punem un cub de unt și o lingură de ulei de măsline, la încins. Adăugăm cățelul de usturoi pe care mai întâi l-am strivit cu lama cuțitului, apoi l-am tocat mărunt.
  3. Pași 3
    Adăugăm ciupercuțele, pe care le-am spălat și le-am tăiat în sferturi. Întoarcem ciupercuțele doar când apa a scăzut. Lăsăm să prindă o culoare aurie, adăugăm puțin cimbru, dăm deoparte și potrivim de sare și piper.
  4. Pași 4
    Rulouri de pui: Morcovul și păstârnacul se spală și se pun la fiert pentru 56 minute, cât să rămână al dente. Se scot din apa fierbinte, se dau printrun jet de apă rece, se curăță și se taie în bastonașe subțiri.
  5. Pași 5
    Se scurge fasolea verde de apă. Spălăm pieptul de pui, îl curățăm de pielițe după care îl tăiem felii cât mai mari și subțiri. Le batem ușor cu ciocanul pentru șnițele. Dăm cu sare de mare și piper. Adăugăm bastonașe de morcov și păstârnac, fasolea verde, firul de mărar și rulăm împreună cu uleiul rămas. Dăm la cuptorul încins la 220 grade, pentru încă 1015 minute.
  6. Pași 6
    Prindem rulourile cu o scobitoare. După ce am pregătit rulourile de pui, le dăm prin mac și le punem la prăjit întro tigaie în care am pus un cub de unt și 2 linguri de ulei de măsline. Prăjim câteva minute pe fiecare parte . Scoatem rulourile din tigaie și montăm pe farfurie întâi salata de varză roșie, peste care așezăm frumos rulourile de pui, iar de jur împrejur, ciupercile sote. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Fasole verde cu mărar și usturoi

    O retetă ușor de făcut și delicioasă!

  • Fasole galbenă cu ceapă și lămâie

    O retetă ușor de făcut și delicioasă!

  • Buchețele de fasole verde învelite în ba...

    Un preparat special, de savurat cu prietenii sau la masa festivă.