Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Rulouri de dovlecei cu brânză și pui

Dovlecei umpluți cu brânză, pui și ciuperci. Cristina Mihaela Oprea

Pași de preparare

  • Dovleceii ii spălam și-i opărim timp de 10 minute în apă clocotită cu sare, timp suficient pentru a se înmuia. Îi scoatem din apă, îi lăsăm la răcit, apoi îi tăiem pe lungime în felii potrivit de subțiri. Trecem repede la umplutură. Brânza de capră o sfărâmăm cu furculița, la fel și telemeaua. Adăugăm smântână, sare și piper după gust, ciupercile și pieptul de pui fiert tăiat mărunt. Ardeiul îl tăiem cubulețe și îl adăugăm în crema de brânză.

  • Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare felie de dovlecel, rulăm strâns și fixăm cu o scobitoare.

  • Ungem o tavă termorezistentă cu ulei, așezăm rulourile, presărăm cașcaval ras deasupra și punem câte o bucată de ardei sau ciupercă în vârful fiecărui rulou.

  • Dăm vasul la cuptor timp de 30 de minute, la temperatură medie. Servim cald cu poftă, cu smântână, sau chiar și așa merge de minune! Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de dovlecei cu brânză și pui
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 150 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 200 g brânză de capră
  • 100 g telemea
  • 100 g mozarella
  • 2 dovlecei mici
  • 100 g piept de pui
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 linguri smântână
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Dovleceii ii spălam și-i opărim timp de 10 minute în apă clocotită cu sare, timp suficient pentru a se înmuia. Îi scoatem din apă, îi lăsăm la răcit, apoi îi tăiem pe lungime în felii potrivit de subțiri. Trecem repede la umplutură. Brânza de capră o sfărâmăm cu furculița, la fel și telemeaua. Adăugăm smântână, sare și piper după gust, ciupercile și pieptul de pui fiert tăiat mărunt. Ardeiul îl tăiem cubulețe și îl adăugăm în crema de brânză.

  • Pasul 2

    Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare felie de dovlecel, rulăm strâns și fixăm cu o scobitoare.

  • Pasul 3

    Ungem o tavă termorezistentă cu ulei, așezăm rulourile, presărăm cașcaval ras deasupra și punem câte o bucată de ardei sau ciupercă în vârful fiecărui rulou.

  • Pasul 4

    Dăm vasul la cuptor timp de 30 de minute, la temperatură medie. Servim cald cu poftă, cu smântână, sau chiar și așa merge de minune! Poftă bună!