Pași de preparare
-
Se coace ardeiul în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C aproximativ 25-30 de minute. Se transferă într-un castron și se acoperă cu folie alimentară. Se lasă să se răcească complet, apoi se curăță de coji și semințe. Se taie pe lungime în 3-4 părți egale.
-
Într-o tigaie se pune o lingură de ulei, se adaugă ceapa, usturoiul și pătrunjelul tocate. Se călesc toate ușor și se adaugă fasolea. Se gătesc, amestecând, 2-3 minute la foc mediu. Se condimentează după gust, se iau de pe foc și se răcesc complet.
-
Se prepară dressingul: într-un castron se amestecă uleiul și oțetul, se adaugă sare și piper după gust.
-
Fasolea se învelește frumos în ardei într-un rulou și se închide cu o scobitoare.
-
Se așază ruloul pe farfurie.
-
Înainte de servire, se decorează cu măsline, nuci de pin și se toarnă dressingul.