Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ruladă cu spanac

Arome împletite, culoare și savoare, așa se descrie acest preparat. Anișoara Ursan

Pași de preparare

  • Se prepară blatul, mixând spumă tare albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se freacă cu uleiul, apoi se încorporează în ele piureul de spanac. Se amestecă albușurile spumă tare cu gălbenușurile frecate cu spanac, se adaugă și făina și se coace compoziția, în tavă mai mică, în care am pus hârtie pentru copt, cca 15 minute, la foc potrivit.
  • Morcovii baby congelați se fierb în apă cu sare, apoi se mixează, se fac piure și se amestecă cu brânza de burduf. Se mixează până obținem o cremă omogenă. Brânza rămasă se mixează cu lingură de smântână, apoi se amestecă cu mărarul tocat fin.
  • Se desprinde aluatul de pe hârtia de copt, se unge deasupra, în strat uniform, cu cremă de brânză și morcovi, apoi se întinde cu grijă cealaltă cremă cu mărar, se rulează strâns și se dă la rece cel putin 2 ore, înainte de a o tăia felii. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Ruladă cu spanac
8 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Spanac tocat Bonduelle
  • 150 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 4 ouă
  • 75 ml. ulei de măsline
  • 120 g făină
  • 30 g sare
  • 200 g brânză de burduf
  • 50 g smântână
  • 1 legătură mărar verde
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se prepară blatul, mixând spumă tare albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se freacă cu uleiul, apoi se încorporează în ele piureul de spanac. Se amestecă albușurile spumă tare cu gălbenușurile frecate cu spanac, se adaugă și făina și se coace compoziția, în tavă mai mică, în care am pus hârtie pentru copt, cca 15 minute, la foc potrivit.

  • Pasul 2

    Morcovii baby congelați se fierb în apă cu sare, apoi se mixează, se fac piure și se amestecă cu brânza de burduf. Se mixează până obținem o cremă omogenă. Brânza rămasă se mixează cu lingură de smântână, apoi se amestecă cu mărarul tocat fin.

  • Pasul 3

    Se desprinde aluatul de pe hârtia de copt, se unge deasupra, în strat uniform, cu cremă de brânză și morcovi, apoi se întinde cu grijă cealaltă cremă cu mărar, se rulează strâns și se dă la rece cel putin 2 ore, înainte de a o tăia felii. Poftă bună!