Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ruladă cu gem de morcovi

Un desert savuros. Marian Forin Dascălu

Pași de preparare

  • Morcovul se lasă să se dezghețe și se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Pasta obținută se pune într-o cratiță, se amestecă cu zahărul, apoi se acoperă cu 200 ml apă. Compoziția se fierbe la foc mic, amestecând constant, timp de 15-20 minute sau până când scade toată apa. Se adaugă sucul de citrice proaspăt stors. Se continuă fierberea până ce scade tot lichidul, iar morcovul se înmoaie și se îngroașă. Când este gata gemul, îl lași să se răcească.
  • Între timp, prepari blatul de ruladă. Bate albușurile spumă cu un praf de sare și încorporează zahărul treptat și vanilia. Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina cernută. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute. Scoate tava și așează deasupra un șervețel de bumbac umezit.
  • Rulează cu atenție și lasă 20 de minute să se răcorească. Îndepărtează hârtia de copt și unge blatul cu gem de morcovi, apoi rulează la loc, de acestă dată puțin mai strâns.
  • Se glazurează cu fulgi de orez și miez de nucă caramelizate. Se dă la rece 2 ore înainte de a felia rulada.

Rețete care te-ar putea interesa

Ruladă cu gem de morcovi
12 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 400 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 5 ouă
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 praf sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Morcovul se lasă să se dezghețe și se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Pasta obținută se pune într-o cratiță, se amestecă cu zahărul, apoi se acoperă cu 200 ml apă. Compoziția se fierbe la foc mic, amestecând constant, timp de 15-20 minute sau până când scade toată apa. Se adaugă sucul de citrice proaspăt stors. Se continuă fierberea până ce scade tot lichidul, iar morcovul se înmoaie și se îngroașă. Când este gata gemul, îl lași să se răcească.

  • Pasul 2

    Între timp, prepari blatul de ruladă. Bate albușurile spumă cu un praf de sare și încorporează zahărul treptat și vanilia. Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina cernută. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute. Scoate tava și așează deasupra un șervețel de bumbac umezit.

  • Pasul 3

    Rulează cu atenție și lasă 20 de minute să se răcorească. Îndepărtează hârtia de copt și unge blatul cu gem de morcovi, apoi rulează la loc, de acestă dată puțin mai strâns.

  • Pasul 4

    Se glazurează cu fulgi de orez și miez de nucă caramelizate. Se dă la rece 2 ore înainte de a felia rulada.