Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ruladă de carne cu legume, în cetină de brad

Un antreu cu o aromă deosebită. Alina Vicu

Pași de preparare

  • Amestecăm sarea cu zahărul și cu boiaua de ardei și ungem mușchiul cu acest amestec. Îl punem într-un vas și-l dăm la frigider pentru o zi. A doua zi acoperim mușchiul cu vin alb, punem o folie alimentară și îl băgăm din nou la frigider minim 1 zi, maxim 5 zile.
  • Scoatem mușchiul din vin, îl uscăm cu un șervet de hârtie, îl tăiem astfel încât să obținem o suprafață cât mai mare. Punem carnea între doua folii alimentare și o batem foarte bine cu un ciocan pentru șnițele.
  • Tăiem morcovul fâșii, pe care le opărim 5 minute. Cașcavalul îl amestecăm cu ierburile de Provence, sare și piper. Întindem 1/3 din cantitatea de cașcaval pe carnea bătută. Punem fâșiile de morcov.
  • Batem oul și încorporam în el mazărea bine scursă, quinoa și 1/3 din cașcavalul răzuit apoi punem totul peste fâșiile de morcov. Deasupra punem restul de cașcaval.
  • Rulăm cu grijă carnea, o legăm bine, apoi o învelim în cetină de brad și o legăm din nou. Punem rulada într-o tavă, pe un grătar. Punem apă în tava, dar să fie sub nivelul grătarului, și o acoperim cu folie de aluminiu. Introducem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C pentru o oră, o oră și 10 minute. Scoatem din cuptor, lăsăm la răcit complet, scoatem cetina și apoi băgăm rulada în frigider până în momentul servirii. S-aveți poftă!

Rețete care te-ar putea interesa

Ruladă de carne cu legume, în cetină de brad
10 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 400 ml. vin alb dulce
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță boia dulce
  • Umplutură:
  • 150 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 250 g cașcaval
  • 100 g morcov
  • 1 ou mediu
  • 1 linguriță Ierburi de Provence
  • 15 g quinoa expandat
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Amestecăm sarea cu zahărul și cu boiaua de ardei și ungem mușchiul cu acest amestec. Îl punem într-un vas și-l dăm la frigider pentru o zi. A doua zi acoperim mușchiul cu vin alb, punem o folie alimentară și îl băgăm din nou la frigider minim 1 zi, maxim 5 zile.

  • Pasul 2

    Scoatem mușchiul din vin, îl uscăm cu un șervet de hârtie, îl tăiem astfel încât să obținem o suprafață cât mai mare. Punem carnea între doua folii alimentare și o batem foarte bine cu un ciocan pentru șnițele.

  • Pasul 3

    Tăiem morcovul fâșii, pe care le opărim 5 minute. Cașcavalul îl amestecăm cu ierburile de Provence, sare și piper. Întindem 1/3 din cantitatea de cașcaval pe carnea bătută. Punem fâșiile de morcov.

  • Pasul 4

    Batem oul și încorporam în el mazărea bine scursă, quinoa și 1/3 din cașcavalul răzuit apoi punem totul peste fâșiile de morcov. Deasupra punem restul de cașcaval.

  • Pasul 5

    Rulăm cu grijă carnea, o legăm bine, apoi o învelim în cetină de brad și o legăm din nou. Punem rulada într-o tavă, pe un grătar. Punem apă în tava, dar să fie sub nivelul grătarului, și o acoperim cu folie de aluminiu. Introducem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C pentru o oră, o oră și 10 minute. Scoatem din cuptor, lăsăm la răcit complet, scoatem cetina și apoi băgăm rulada în frigider până în momentul servirii. S-aveți poftă!