Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ruladă cu cașcaval și ciuperci

Ruladă cu cașcaval, ciuperci și porumb. Mariana Oprea

Pași de preparare

  • Se topește untul pe foc. Se dă la o parte și imediat se adaugă făina în ploaie, amestecându-se repede. Se adaugă gălbenușurile pe rând, apoi se adaugă laptele călduț și se amestecă ușor. La final, se adaugă albușurile bătute spumă. Se coace într-o tavă care a fost unsă în prealabil cu unt sau ulei și în care se pune hârtie de copt. Se coace la 180 grade, 35-45 minute. Se scoate pe un prosop umed și se rulează împreună cu el.
  • În timp ce aluatul se coace, se amestecă ciupercile cu porumbul, cașcavalul și mărarul și se condimentează cu sare și piper. După ce înfășurăm rulada în prosopul umed, o desfășuram, înlăturăm prosopul și punem umplutura, după care o rulam iarăși și o punem într-un vas.
  • Se bagă din nou la cuptor încă 10 minute, la foc potrivit. Când este aproape gata, se rade cașcaval pe deasupra și se dă la cuptor, până se topește cașcavalul și se rumenește un pic. Pofta buna!

Rețete care te-ar putea interesa

Ruladă cu cașcaval și ciuperci
8 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 400 g Ciuperci întregi Bonduelle
  • 1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe
  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • 200 g unt
  • 250 g cașcaval ras
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură ulei măsline
  • 350 ml. lapte
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se topește untul pe foc. Se dă la o parte și imediat se adaugă făina în ploaie, amestecându-se repede. Se adaugă gălbenușurile pe rând, apoi se adaugă laptele călduț și se amestecă ușor. La final, se adaugă albușurile bătute spumă. Se coace într-o tavă care a fost unsă în prealabil cu unt sau ulei și în care se pune hârtie de copt. Se coace la 180 grade, 35-45 minute. Se scoate pe un prosop umed și se rulează împreună cu el.

  • Pasul 2

    În timp ce aluatul se coace, se amestecă ciupercile cu porumbul, cașcavalul și mărarul și se condimentează cu sare și piper. După ce înfășurăm rulada în prosopul umed, o desfășuram, înlăturăm prosopul și punem umplutura, după care o rulam iarăși și o punem într-un vas.

  • Pasul 3

    Se bagă din nou la cuptor încă 10 minute, la foc potrivit. Când este aproape gata, se rade cașcaval pe deasupra și se dă la cuptor, până se topește cașcavalul și se rumenește un pic. Pofta buna!