Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Revani cu morcov

Combinație delicioasă dintre o prăjitură cu morcov și una cu griș și iaurt. Berzanțu Alina

Pași de preparare

  • Pregătim siropul din 4 pahare de apă, 3 pahare zahăr și-l punem la foc. Când se înfierbântă, adăugăm zeama de la jumătate de lămâie. Lăsăm să fiarbă preț de 15 minute, după care îl luăm de pe foc și-l punem la răcit.

  • Facem aluatul, amestecând foarte bine ouăle cu zahărul, iaurtul, uleiul, făina, grișul și praful de copt.

  • Morcovii se scurg de zeamă, se spală, se rad pe răzătoarea mică, se amestecă cu jumătate de cană de zahăr și se adaugă în aluat.

  • Se toarnă aluatul într-un vas yena și se introduce la cuptor timp de 1 oră.

  • După ce a devenit frumos aurie, prăjitura se scoate din cuptor și se însiropează.

  • Pentru decor, facem o glazură albă, lucioasă, mixând albușul spumă tare, peste el adăugăm zahărul pudră treptat, iar la final zeama de lămâie.

  • Luăm 6-7 morcovei și-i fierbem în apă cu zahăr, timp de 20 minute.

  • Glazura albă astfel obținută o întindem pe prăjitură și o decorăm cu morcovii cei dulci.

Rețete care te-ar putea interesa

Revani cu morcov
12 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 1 pahar ulei de floarea soarelui
  • 2 pahare făină de grâu
  • 4 pahare de zahăr
  • 1 pahar de griș
  • 1 pachet de praf de copt
  • 4 ouă de găină întregi
  • 4 pahare cu apă
  • 1 buc. zeamă de lămâie
  • 1 buc. albuș de ou
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g iaurt natural 3.2% grăsime
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pregătim siropul din 4 pahare de apă, 3 pahare zahăr și-l punem la foc. Când se înfierbântă, adăugăm zeama de la jumătate de lămâie. Lăsăm să fiarbă preț de 15 minute, după care îl luăm de pe foc și-l punem la răcit.

  • Pasul 2

    Facem aluatul, amestecând foarte bine ouăle cu zahărul, iaurtul, uleiul, făina, grișul și praful de copt.

  • Pasul 3

    Morcovii se scurg de zeamă, se spală, se rad pe răzătoarea mică, se amestecă cu jumătate de cană de zahăr și se adaugă în aluat.

  • Pasul 4

    Se toarnă aluatul într-un vas yena și se introduce la cuptor timp de 1 oră.

  • Pasul 5

    După ce a devenit frumos aurie, prăjitura se scoate din cuptor și se însiropează.

  • Pasul 6

    Pentru decor, facem o glazură albă, lucioasă, mixând albușul spumă tare, peste el adăugăm zahărul pudră treptat, iar la final zeama de lămâie.

  • Pasul 7

    Luăm 6-7 morcovei și-i fierbem în apă cu zahăr, timp de 20 minute.

  • Pasul 8

    Glazura albă astfel obținută o întindem pe prăjitură și o decorăm cu morcovii cei dulci.