Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Revani cu morcov

Combinație delicioasă dintre o prăjitură cu morcov și una cu griș și iaurt. Berzanțu Alina

Pași de preparare

  • Pregătim siropul din 4 pahare de apă, 3 pahare zahăr și-l punem la foc. Când se înfierbântă, adăugăm zeama de la jumătate de lămâie. Lăsăm să fiarbă preț de 15 minute, după care îl luăm de pe foc și-l punem la răcit.

  • Facem aluatul, amestecând foarte bine ouăle cu zahărul, iaurtul, uleiul, făina, grișul și praful de copt.

  • Morcovii se scurg de zeamă, se spală, se rad pe răzătoarea mică, se amestecă cu jumătate de cană de zahăr și se adaugă în aluat.

  • Se toarnă aluatul într-un vas yena și se introduce la cuptor timp de 1 oră.

  • După ce a devenit frumos aurie, prăjitura se scoate din cuptor și se însiropează.

  • Pentru decor, facem o glazură albă, lucioasă, mixând albușul spumă tare, peste el adăugăm zahărul pudră treptat, iar la final zeama de lămâie.

  • Luăm 6-7 morcovei și-i fierbem în apă cu zahăr, timp de 20 minute.

  • Glazura albă astfel obținută o întindem pe prăjitură și o decorăm cu morcovii cei dulci.

Rețete care te-ar putea interesa

Revani cu morcov
12 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-morcovi-tineri">200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle</a></p>
  • <p>1 pahar ulei de floarea soarelui</p>
  • <p>2 pahare făină de gr&acirc;u</p>
  • <p>4 pahare de zahăr</p>
  • <p>1 pahar de griș</p>
  • <p>1 pachet de praf de copt</p>
  • <p>4 ouă de găină &icirc;ntregi</p>
  • <p>4 pahare cu apă</p>
  • <p>1 buc. zeamă de lăm&acirc;ie</p>
  • <p>1 buc. albuș de ou</p>
  • <p>100 g zahăr pudră</p>
  • <p>400 g iaurt natural 3.2% grăsime</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pregătim siropul din 4 pahare de apă, 3 pahare zahăr și-l punem la foc. Când se înfierbântă, adăugăm zeama de la jumătate de lămâie. Lăsăm să fiarbă preț de 15 minute, după care îl luăm de pe foc și-l punem la răcit.

  • Pasul 2

    Facem aluatul, amestecând foarte bine ouăle cu zahărul, iaurtul, uleiul, făina, grișul și praful de copt.

  • Pasul 3

    Morcovii se scurg de zeamă, se spală, se rad pe răzătoarea mică, se amestecă cu jumătate de cană de zahăr și se adaugă în aluat.

  • Pasul 4

    Se toarnă aluatul într-un vas yena și se introduce la cuptor timp de 1 oră.

  • Pasul 5

    După ce a devenit frumos aurie, prăjitura se scoate din cuptor și se însiropează.

  • Pasul 6

    Pentru decor, facem o glazură albă, lucioasă, mixând albușul spumă tare, peste el adăugăm zahărul pudră treptat, iar la final zeama de lămâie.

  • Pasul 7

    Luăm 6-7 morcovei și-i fierbem în apă cu zahăr, timp de 20 minute.

  • Pasul 8

    Glazura albă astfel obținută o întindem pe prăjitură și o decorăm cu morcovii cei dulci.