Pași de preparare
-
Pregătim siropul din 4 pahare de apă, 3 pahare zahăr și-l punem la foc. Când se înfierbântă, adăugăm zeama de la jumătate de lămâie. Lăsăm să fiarbă preț de 15 minute, după care îl luăm de pe foc și-l punem la răcit.
-
Facem aluatul, amestecând foarte bine ouăle cu zahărul, iaurtul, uleiul, făina, grișul și praful de copt.
-
Morcovii se scurg de zeamă, se spală, se rad pe răzătoarea mică, se amestecă cu jumătate de cană de zahăr și se adaugă în aluat.
-
Se toarnă aluatul într-un vas yena și se introduce la cuptor timp de 1 oră.
-
După ce a devenit frumos aurie, prăjitura se scoate din cuptor și se însiropează.
-
Pentru decor, facem o glazură albă, lucioasă, mixând albușul spumă tare, peste el adăugăm zahărul pudră treptat, iar la final zeama de lămâie.
-
Luăm 6-7 morcovei și-i fierbem în apă cu zahăr, timp de 20 minute.
-
Glazura albă astfel obținută o întindem pe prăjitură și o decorăm cu morcovii cei dulci.