Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Piept de rață cu cușcuș și legume

Pentru o seară relaxată în familie.

Pași de preparare

  • Se taie rodiile în jumătate și se înlătură semințele. O parte se lasă pentru decorare, restul se trece prin mixer. Se strecoară prin sită, se adaugă zahăr de trestie și zeamă de lămâie.
  • Se spală pieptul de rață, se taie felii și se crestează, doar la suprafață, în dungi oblice. Se condimentează după gust și se prăjește în tigaie cu pielea în jos, timp de 10 minute
  • Când rața este prăjită se scoate din tigaie și se lasă să se răcească. Excesul de grăsime se varsă din tigaie, după care se adaugă vin. Se gătește până ce se evaporă alcoolul.
  • Peste bucățile de rață se toarnă sosul din rodii, pregătit anterior, se fierbe puțin, se condimentează după gust și se adaugă semințele de rodie. Se lasă să se răcească.
  • Într-o tigaie se prăjește ușor, în ulei, ceapa tăiată cubulețe, cu usturoi, coriandru pudră, curcuma și alune măcinate.
  • Roșiile opăresc, se curăță de pieliță, se înlătură semințele și se taie în cuburi.
  • Salata crocantă, decongelată în prealabil, se amestecă cu ceapa și condimentele. Amestecul se fierbe puțin, înăbușit. La sfârșit se adaugă roșiile tăiate și se condimentează după gust cu sare, piper și coriandru proaspăt.В Se lasă la răcit.
  • Într-un vas se fierbe apă sărată cu ulei, în care se toarnă arpacașul cușcuș și se amestecă bine.
  • Când cușcuș-ul a absorbit toată apa, se adaugă unt și se amestecă delicat cu amestecul de salată Sombrero, ceapă, roșiile și condimente.
  • Condimentați după gust.

Rețete care te-ar putea interesa

Piept de rață cu cușcuș și legume
4 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • 400 g piept de rață
  • 50 ml. zeamă de lămâie
  • 6 rodii
  • 100 ml. vin alb sec
  • 2 cepe
  • 1 linguriță curcuma
  • 30 g zahăr din trestie
  • 60 ml. ulei de măsline
  • Salată mixtă pentru decorare
  • Sare
  • Piper colorat
  • 300 g salata crocantă
  • 40 g chimen pudră
  • 40 g coriandru pudră
  • 20 g curcuma pudră
  • 3 căței usturoi
  • 1 ceapă
  • 50 ml ulei vegetal
  • 2 roșii
  • 100 g alune italiene
  • 300 g cușcuș
  • 50 g unt
  • Coriandru
  • Sare
  • Piper colorat, proaspăt măcinat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie rodiile în jumătate și se înlătură semințele. O parte se lasă pentru decorare, restul se trece prin mixer. Se strecoară prin sită, se adaugă zahăr de trestie și zeamă de lămâie.

  • Pasul 2

    Se spală pieptul de rață, se taie felii și se crestează, doar la suprafață, în dungi oblice. Se condimentează după gust și se prăjește în tigaie cu pielea în jos, timp de 10 minute

  • Pasul 3

    Când rața este prăjită se scoate din tigaie și se lasă să se răcească. Excesul de grăsime se varsă din tigaie, după care se adaugă vin. Se gătește până ce se evaporă alcoolul.

  • Pasul 4

    Peste bucățile de rață se toarnă sosul din rodii, pregătit anterior, se fierbe puțin, se condimentează după gust și se adaugă semințele de rodie. Se lasă să se răcească.

  • Pasul 5

    Într-o tigaie se prăjește ușor, în ulei, ceapa tăiată cubulețe, cu usturoi, coriandru pudră, curcuma și alune măcinate.

  • Pasul 6

    Roșiile opăresc, se curăță de pieliță, se înlătură semințele și se taie în cuburi.

  • Pasul 7

    Salata crocantă, decongelată în prealabil, se amestecă cu ceapa și condimentele. Amestecul se fierbe puțin, înăbușit. La sfârșit se adaugă roșiile tăiate și se condimentează după gust cu sare, piper și coriandru proaspăt.В Se lasă la răcit.

  • Pasul 8

    Într-un vas se fierbe apă sărată cu ulei, în care se toarnă arpacașul cușcuș și se amestecă bine.

  • Pasul 9

    Când cușcuș-ul a absorbit toată apa, se adaugă unt și se amestecă delicat cu amestecul de salată Sombrero, ceapă, roșiile și condimente.

  • Pasul 10

    Condimentați după gust.