Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Rață în stil chinezesc

Această rețetă cu rață este faimoasă în bucătăria chinezească, nu se servește doar în restaurantele din Beijing, ci în întreaga lume.

Pași de preparare

  • Rața se introduce pentru 3 minute în apă clocotită. Se extrage, se usucă și se lasă peste noapte în încăpere pentru a se usca. Se amestecă sosul de soia, zahărul brun și oțetul de vin. Apoi se unge carnea de rață cu amestecul și se lasă pentru alte 4 ore.
  • Se încinge cuptorul la o temperatură de 190°C, carnea de rață se pune pe hârtie de pergament, deasupra unei tăvi cu apă. Se coace 30 de minute. După aceea se micșorează temperatura până la 150°C și se coace 1 oră.
  • Clătitele chinezești: se amestecă făina și sarea, se adaugă apă și se amestecă aluatul. Se lasă acoperit timp de 15 minute. Se formează din aluat un rulou cu diametrul de 5 cm, după care este tăiat în bucăți cu grosimea de 1 cm. Fiecare bucată se întinde în tarte cu diametrul de 8 cm. O față a fiecărei tarte se unge cu ulei, se lipesc câte două pe partea unsă. După aceea se întind în tarte cu diametrul de 15 cm. Tartele se prăjesc pe o tigaie încinsă timp de aproximativ 1 minut, având grijă să nu se rumenească. Se împăturesc în jumătate și se mențin calde până la prepararea raței.
  • Sosul: se amestecă bine sosul de soia, magiunul, sherry și condimentele. Se încălzește pe tigaie, amestecând continuu. Se răcește, după care se bagă la frigider.
  • Arpagicul și castravetele se taie în fâșii. Rața coaptă se taie în felii. Se pun câteva pe fiecare tartă, împreună cu câteva fâșii de castravete și de arpagic și o lingură de dulceață de prune.

Rețete care te-ar putea interesa

Rață în stil chinezesc
4 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • 1 rață
  • 1/2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură oțet de vin
  • 1/2 buc. arpagic
  • 1 castravete
  • 250 g. magiun de prune
  • 5 linguri sos de soia
  • 1 lingură sherry
  • Scorțișoară
  • 4 pahare făină
  • 1 pahar cu apă clocotită
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • Ardei iute măcinat
  • Ghimbir praf
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Rața se introduce pentru 3 minute în apă clocotită. Se extrage, se usucă și se lasă peste noapte în încăpere pentru a se usca. Se amestecă sosul de soia, zahărul brun și oțetul de vin. Apoi se unge carnea de rață cu amestecul și se lasă pentru alte 4 ore.

  • Pasul 2

    Se încinge cuptorul la o temperatură de 190°C, carnea de rață se pune pe hârtie de pergament, deasupra unei tăvi cu apă. Se coace 30 de minute. După aceea se micșorează temperatura până la 150°C și se coace 1 oră.

  • Pasul 3

    Clătitele chinezești: se amestecă făina și sarea, se adaugă apă și se amestecă aluatul. Se lasă acoperit timp de 15 minute. Se formează din aluat un rulou cu diametrul de 5 cm, după care este tăiat în bucăți cu grosimea de 1 cm. Fiecare bucată se întinde în tarte cu diametrul de 8 cm. O față a fiecărei tarte se unge cu ulei, se lipesc câte două pe partea unsă. După aceea se întind în tarte cu diametrul de 15 cm. Tartele se prăjesc pe o tigaie încinsă timp de aproximativ 1 minut, având grijă să nu se rumenească. Se împăturesc în jumătate și se mențin calde până la prepararea raței.

  • Pasul 4

    Sosul: se amestecă bine sosul de soia, magiunul, sherry și condimentele. Se încălzește pe tigaie, amestecând continuu. Se răcește, după care se bagă la frigider.

  • Pasul 5

    Arpagicul și castravetele se taie în fâșii. Rața coaptă se taie în felii. Se pun câteva pe fiecare tartă, împreună cu câteva fâșii de castravete și de arpagic și o lingură de dulceață de prune.