Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Quiche lorraine

O rețetă delicioasă, care se poate face și cu aluat foietaj. Ilie Șandru

Pași de preparare

  • Făina,1 ou, 1 ceașcă ulei, 1 praf sare și jumătate pachet praf copt se pun într-un castron și se frământă până când obținem un aluat bun de întins.
  • Întindem pe masa de lucru sau blat aluatul. Pe o tavă de tartă punem hârtie de copt și foaia de aluat și o înțepăm cu o furculiță.
  • Ouăle se bat cu mixerul, se încorporează cabanosul tăiat felii, brânza, ardeiul capia, ceapa verde, măslinele și porumbul. Adăugăm smântâna, verdeața, sarea și piperul.
  • Peste foaie de aluat se pune compoziția, după care dăm la cuptor, la foc mic. Spre final, se rade pe toată suprafața brânza, facem o floare din ardei, ceapa verde și boabe de porumb.
  • Când este gata, se lasă să se răcească și se feliază apoi. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Quiche lorraine
8 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 1 praf de copt
  • Sare
  • Smântână
  • 300 g făină
  • Ulei de măsline
  • 5 ouă
  • Brânză prospătă de vacă
  • 4 cârnați cabanos
  • 100 g măsline
  • 1 legatură ceapă verde
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 ardei kapia
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Făina,1 ou, 1 ceașcă ulei, 1 praf sare și jumătate pachet praf copt se pun într-un castron și se frământă până când obținem un aluat bun de întins.

  • Pasul 2

    Întindem pe masa de lucru sau blat aluatul. Pe o tavă de tartă punem hârtie de copt și foaia de aluat și o înțepăm cu o furculiță.

  • Pasul 3

    Ouăle se bat cu mixerul, se încorporează cabanosul tăiat felii, brânza, ardeiul capia, ceapa verde, măslinele și porumbul. Adăugăm smântâna, verdeața, sarea și piperul.

  • Pasul 4

    Peste foaie de aluat se pune compoziția, după care dăm la cuptor, la foc mic. Spre final, se rade pe toată suprafața brânza, facem o floare din ardei, ceapa verde și boabe de porumb.

  • Pasul 5

    Când este gata, se lasă să se răcească și se feliază apoi. Poftă bună!