Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Quiche Lorraine a la Bonduelle

Dacă tot ne dorim să ajungem în Franța, propun o rețetă delicioasă de pe aceste meleaguri! Anișoara Ursan

Pași de preparare

  • Se frământă un aluat din făina cernută și amestecată cu pesmetul și praful de copt, oul amestecat cu untul topit și cu un praf de sare.
  • Se întinde în foaie rotundă (se întinde între folii de plastic), apoi se așază în forma unsă cu un pic de unt. Se înțeapă cu furculița.
  • Se amestecă crema de brânză cu smântâna, cu oul și cu un praf de sare. Se adaugă și un praf de busuioc, după gust, jumătate de ardei tăiat cubulețe mici și mazărea fiartă și scursă bine.
  • Se toarnă umplutura în formă, peste blat, se decorează cu roșioarele feliate și cu restul de ardei rămas, se presară și câteva boabe de mazăre și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Se porționează în felii, după ce s-a răcit un pic. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Quiche Lorraine a la Bonduelle
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 100 g făină
  • 100 g unt topit
  • 100 g pesmet alb
  • 10 g praf de copt
  • 5 g sare
  • 1 ou
  • 150 g cremă de brânză cu smântână
  • 1 ardei roșu
  • 2 roșii Cherry
  • 5 g sare alimentară
  • 5 g busuioc uscat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se frământă un aluat din făina cernută și amestecată cu pesmetul și praful de copt, oul amestecat cu untul topit și cu un praf de sare.

  • Pasul 2

    Se întinde în foaie rotundă (se întinde între folii de plastic), apoi se așază în forma unsă cu un pic de unt. Se înțeapă cu furculița.

  • Pasul 3

    Se amestecă crema de brânză cu smântâna, cu oul și cu un praf de sare. Se adaugă și un praf de busuioc, după gust, jumătate de ardei tăiat cubulețe mici și mazărea fiartă și scursă bine.

  • Pasul 4

    Se toarnă umplutura în formă, peste blat, se decorează cu roșioarele feliate și cu restul de ardei rămas, se presară și câteva boabe de mazăre și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Se porționează în felii, după ce s-a răcit un pic. Poftă bună!