Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Quiche cu spanac și brânză

O tartă trendy și consistentă în care predomină spanacul alături de legumele primăvăratice

Pași de preparare

  • Tăiem prazul și usturoiul în felii mici, baconul julien, radem brânza cheddar și brânza feta, tăiem morcovii, ridichiile, ceapa în rondele și salata în foi mari.

  • Pregătim umplutura. Adăugăm baconul și-l călim alături de praz și usturoi și adăugăm spanacul lăsat în prealabil să se dezghețe la temperatura camerei (după ce a fost scurs foarte bine de apă printr-o sită) și amestecăm continuu. După ce compoziția nu mai are lichid, stingem plita și adăugăm smântâna dulce, brânza cheddar, brânza feta rase și cele 3 ouă bătute.

  • Facem un aluat format din făină, sare, unt moale și câteva picături de apă rece. Frământăm aluatul, punem într-o folie de plastic și lăsăm la rece cam 30 de minute.

  • Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe o planșă cu puțină făină. Ungem o tavă de tartă cu puțin unt și punem peste ea aluatul, având grijă să-l așezăm bine pe marginile tăvii ca să ia o formă frumoasă. Îl înțepăm cu o furculiță și putem pune hartia de copt tăiată după forma tăvii. Pentru a nu se ridica aluatul, punem boabe de fasole uscată. Apoi îl băgăm la cuptor 20 minute până capătă o culoare aurie la temperatura de 175°C.

  • După ce am scos aluatul din cuptor adăugăm compoziția, presărăm cu brânza cheddar rasă și o mai introducem la cuptor încă 30 minute la temperatura de 180°C.

  • Garnitura pentru quiche-ul cu spanac conține: o salată formată din morcovi, ridichi, salată verde și ceapă verde. Pregătim un dressing ușor din zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.

Rețete care te-ar putea interesa

Quiche cu spanac și brânză
4 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • Aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • câteva picături de apă rece
  • sare
  • Umplutură:
  • 1 pungă (400 g) Spanac frunze Bonduelle
  • 10 felii bacon
  • 150 g brânză feta
  • 50 g brânză cheddar
  • 250 ml smântână dulce
  • 1 praz
  • 3 ouă
  • 3 căței de usturoi
  • Garnitură:
  • 1 salată verde
  • 6 ridichi
  • 1 legatură ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 1 lămâie
  • sare, piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tăiem prazul și usturoiul în felii mici, baconul julien, radem brânza cheddar și brânza feta, tăiem morcovii, ridichiile, ceapa în rondele și salata în foi mari.

  • Pasul 2

    Pregătim umplutura. Adăugăm baconul și-l călim alături de praz și usturoi și adăugăm spanacul lăsat în prealabil să se dezghețe la temperatura camerei (după ce a fost scurs foarte bine de apă printr-o sită) și amestecăm continuu. După ce compoziția nu mai are lichid, stingem plita și adăugăm smântâna dulce, brânza cheddar, brânza feta rase și cele 3 ouă bătute.

  • Pasul 3

    Facem un aluat format din făină, sare, unt moale și câteva picături de apă rece. Frământăm aluatul, punem într-o folie de plastic și lăsăm la rece cam 30 de minute.

  • Pasul 4

    Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe o planșă cu puțină făină. Ungem o tavă de tartă cu puțin unt și punem peste ea aluatul, având grijă să-l așezăm bine pe marginile tăvii ca să ia o formă frumoasă. Îl înțepăm cu o furculiță și putem pune hartia de copt tăiată după forma tăvii. Pentru a nu se ridica aluatul, punem boabe de fasole uscată. Apoi îl băgăm la cuptor 20 minute până capătă o culoare aurie la temperatura de 175°C.

  • Pasul 5

    După ce am scos aluatul din cuptor adăugăm compoziția, presărăm cu brânza cheddar rasă și o mai introducem la cuptor încă 30 minute la temperatura de 180°C.

  • Pasul 6

    Garnitura pentru quiche-ul cu spanac conține: o salată formată din morcovi, ridichi, salată verde și ceapă verde. Pregătim un dressing ușor din zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.