Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Quiche cu broccoli

Este o tartă ce poate fi servită caldă sau rece, ca aperitiv sau ca fel principal. Mariana Oprea

Pași de preparare

  • Se mixează untul cu 3 gălbenușuri și puțină sare, se adaugă făină, apoi apă. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se dă la rece 30 minute.
  • Pentru umplutură: broccoli se desface în buchețele mici și se opărește în apă cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate și se pune în apă rece, pentru a-și păstra culoarea. Șunca se taie felii și se căleste 2-3 minute în 1 lingură ulei. Se adaugă broccoli, se amestecă, se sărează, se piperează după gust și se oprește focul. Sosul: Într-un bol se bat 3 ouă, se adaugă smântână, cașcavalul ras, sare, nucșoara și piperul după gust.
  • Asamblarea: Aluatul se întinde în foaie subtire și se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, pentru a preveni coacerea inegală. Se adaugă amestecul cu broccoli și se toarnă sosul cu smântână și ouă. Se dă tava la cuptor pentru 25-30 minute. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Quiche cu broccoli
6 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 150 g șuncă sau bacon afumat
  • 6 ouă
  • 150 g smântână
  • 100 g mozarella
  • 150 g unt rece
  • 250 g făină
  • 20 linguri apă
  • Sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Piper
  • Nucșoară
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se mixează untul cu 3 gălbenușuri și puțină sare, se adaugă făină, apoi apă. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se dă la rece 30 minute.

  • Pasul 2

    Pentru umplutură: broccoli se desface în buchețele mici și se opărește în apă cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate și se pune în apă rece, pentru a-și păstra culoarea. Șunca se taie felii și se căleste 2-3 minute în 1 lingură ulei. Se adaugă broccoli, se amestecă, se sărează, se piperează după gust și se oprește focul. Sosul: Într-un bol se bat 3 ouă, se adaugă smântână, cașcavalul ras, sare, nucșoara și piperul după gust.

  • Pasul 3

    Asamblarea: Aluatul se întinde în foaie subtire și se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, pentru a preveni coacerea inegală. Se adaugă amestecul cu broccoli și se toarnă sosul cu smântână și ouă. Se dă tava la cuptor pentru 25-30 minute. Poftă bună!