Pași de preparare
-
Se mixează untul cu 3 gălbenușuri și puțină sare, se adaugă făină, apoi apă. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se dă la rece 30 minute.
-
Pentru umplutură: broccoli se desface în buchețele mici și se opărește în apă cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate și se pune în apă rece, pentru a-și păstra culoarea. Șunca se taie felii și se căleste 2-3 minute în 1 lingură ulei. Se adaugă broccoli, se amestecă, se sărează, se piperează după gust și se oprește focul. Sosul: Într-un bol se bat 3 ouă, se adaugă smântână, cașcavalul ras, sare, nucșoara și piperul după gust.
-
Asamblarea: Aluatul se întinde în foaie subtire și se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, pentru a preveni coacerea inegală. Se adaugă amestecul cu broccoli și se toarnă sosul cu smântână și ouă. Se dă tava la cuptor pentru 25-30 minute. Poftă bună!