Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Quiche cu broccoli

Este o tartă ce poate fi servită caldă sau rece, ca aperitiv sau ca fel principal. Mariana Oprea

Pași de preparare

  • Se mixează untul cu 3 gălbenușuri și puțină sare, se adaugă făină, apoi apă. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se dă la rece 30 minute.
  • Pentru umplutură: broccoli se desface în buchețele mici și se opărește în apă cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate și se pune în apă rece, pentru a-și păstra culoarea. Șunca se taie felii și se căleste 2-3 minute în 1 lingură ulei. Se adaugă broccoli, se amestecă, se sărează, se piperează după gust și se oprește focul. Sosul: Într-un bol se bat 3 ouă, se adaugă smântână, cașcavalul ras, sare, nucșoara și piperul după gust.
  • Asamblarea: Aluatul se întinde în foaie subtire și se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, pentru a preveni coacerea inegală. Se adaugă amestecul cu broccoli și se toarnă sosul cu smântână și ouă. Se dă tava la cuptor pentru 25-30 minute. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Quiche cu broccoli
6 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 150 g șuncă sau bacon afumat
  • 6 ouă
  • 150 g smântână
  • 100 g mozarella
  • 150 g unt rece
  • 250 g făină
  • 20 linguri apă
  • Sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Piper
  • Nucșoară
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se mixează untul cu 3 gălbenușuri și puțină sare, se adaugă făină, apoi apă. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se dă la rece 30 minute.

  • Pasul 2

    Pentru umplutură: broccoli se desface în buchețele mici și se opărește în apă cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate și se pune în apă rece, pentru a-și păstra culoarea. Șunca se taie felii și se căleste 2-3 minute în 1 lingură ulei. Se adaugă broccoli, se amestecă, se sărează, se piperează după gust și se oprește focul. Sosul: Într-un bol se bat 3 ouă, se adaugă smântână, cașcavalul ras, sare, nucșoara și piperul după gust.

  • Pasul 3

    Asamblarea: Aluatul se întinde în foaie subtire și se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, pentru a preveni coacerea inegală. Se adaugă amestecul cu broccoli și se toarnă sosul cu smântână și ouă. Se dă tava la cuptor pentru 25-30 minute. Poftă bună!