Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pulpă de rață confiată cu legume de primăvară

O rețetă delicioasă și sățioasă!

Pași de preparare

  • Sosul brun: Tăiem rasolul de vită în mai multe bucăți și-l introducem într-o oală mare cu ulei și prăjim la foc iute circa 10-15 minute, amestecând frecvent, până ce bucățile se rumenesc bine, uniform, căpătând o nuanță brun-deschis. Această rumeneală va da culoarea brună a sosului. Adăugăm morcovii, ceapa, usturoiul tocate mărunt și le ținem pe foc continuu încă 10 minute. Turnăm în oală vinul și amestecăm până dă în clocot. Adaugăm pasta de roșii, foile de dafin, piperul boabe și continuăm fierberea. Micșorăm temperatura la plită și lăsăm la fiert ingredientele fără capac timp de 1 oră, până ce lichidul se reduce la două treimi. Adăugăm și fondul de vită. Lăsăm conținutul să dea în clocot, apoi se fierbe încet alte 20 minute pentru ca lichidul să se reducă din nou la jumătate. După ce lichidul se îngroașă, îl trecem printr-o sită fină. În sos adaugăm puțină smântână dulce și boabe de piper verde.

  • Introducem pulpele de rață în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 minute, până ce capătă o culoare rumenă.

  • Călim legumele de primăvară într-o tigaie cu puțin unt, condimentăm cu sare și piper și lăsăm 3-4 minute să fiarbă.

Rețete care te-ar putea interesa

Pulpă de rață confiată cu legume de primăvară
2 persoane peste 45 min Provocator
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Amestec de legume Spring Mix Vapeur Bonduelle
  • 3 pulpe de rață confiate în grăsime
  • 2 bucați rasol vită sau 3 oase de vită
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 linguri smântână dulce
  • 3 linguri piper verde murat
  • 3 linguri fond brun de vită
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 2 căni vin alb
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 3 crenguțe cimbru
  • 3 foi de dafin
  • Piper negru boabe
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Sosul brun: Tăiem rasolul de vită în mai multe bucăți și-l introducem într-o oală mare cu ulei și prăjim la foc iute circa 10-15 minute, amestecând frecvent, până ce bucățile se rumenesc bine, uniform, căpătând o nuanță brun-deschis. Această rumeneală va da culoarea brună a sosului. Adăugăm morcovii, ceapa, usturoiul tocate mărunt și le ținem pe foc continuu încă 10 minute. Turnăm în oală vinul și amestecăm până dă în clocot. Adaugăm pasta de roșii, foile de dafin, piperul boabe și continuăm fierberea. Micșorăm temperatura la plită și lăsăm la fiert ingredientele fără capac timp de 1 oră, până ce lichidul se reduce la două treimi. Adăugăm și fondul de vită. Lăsăm conținutul să dea în clocot, apoi se fierbe încet alte 20 minute pentru ca lichidul să se reducă din nou la jumătate. După ce lichidul se îngroașă, îl trecem printr-o sită fină. În sos adaugăm puțină smântână dulce și boabe de piper verde.

  • Pasul 2

    Introducem pulpele de rață în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 minute, până ce capătă o culoare rumenă.

  • Pasul 3

    Călim legumele de primăvară într-o tigaie cu puțin unt, condimentăm cu sare și piper și lăsăm 3-4 minute să fiarbă.