Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pui și boabe de porumb jalousie

O rețetă servită de Alice Ciobanu.

Pași de preparare

  • Încălziți cuptorul la 180 grade. Tăiați pieptul de pui în bucățele mici cât o îmbucătură. Într-o tigaie încingeți 20 gr unt și rumeniți bucățile de pui și presărați sare și condimente. Scoateți bucățile de piept de pui pe o farfurie și păstrăți-le la cald.

  • În aceeași tigaie puneți restul de unt și amidonul alimentar. Încorporați laptele și amestecați continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Pe măsură ce sosul se îngroață adăugați boabele de porumb scurse și bucățile de carne rumenită.

  • Pe o planșetă înfăinată împărțiți în două bucăți aluatul. Întindeți fiecare jumătate dându-i forma unui dreptunghi cu laturile de 13cm x 30 cm. Așezați un dreptunghi într-o tavă de copt, în care ați pus o foaie de copt. Turnați compoziția de pui pe mijlocul aluatului și întindeți-o până spre margini, lăsând cam 2 cm liberi. Ungeți marginile aluatului cu albuș de ou bătut.

  • Crestați cealaltă bucată de aluat din loc în loc și întindeți-o peste amestecul de pui și boabe de porumb. Apăsați marginile celor două foi de aluat, astfel ca acestea să se lipească. Ungeți deasupra cu gălbenuă de ou bătut.

  • Coaceți totul timp de 35-40 minute, până se rumenește ușor. Serviți totul cald, alături de legume ușor sotate!

Rețete care te-ar putea interesa

Pui și boabe de porumb jalousie
0 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-porumb">200 g Porumb dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>1 linguriță rozmarin</p>
  • <p>1 linguriță oregano</p>
  • <p>1 linguriță sare</p>
  • <p>1 lingură amidon alimentar</p>
  • <p>250 ml. lapte</p>
  • <p>50 g unt</p>
  • <p>1 piept de pui mediu (aproximativ 300 g)</p>
  • <p>400 g aluat franțuzesc</p>
  • <p>1 ou</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 grade. Tăiați pieptul de pui în bucățele mici cât o îmbucătură. Într-o tigaie încingeți 20 gr unt și rumeniți bucățile de pui și presărați sare și condimente. Scoateți bucățile de piept de pui pe o farfurie și păstrăți-le la cald.

  • Pasul 2

    În aceeași tigaie puneți restul de unt și amidonul alimentar. Încorporați laptele și amestecați continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Pe măsură ce sosul se îngroață adăugați boabele de porumb scurse și bucățile de carne rumenită.

  • Pasul 3

    Pe o planșetă înfăinată împărțiți în două bucăți aluatul. Întindeți fiecare jumătate dându-i forma unui dreptunghi cu laturile de 13cm x 30 cm. Așezați un dreptunghi într-o tavă de copt, în care ați pus o foaie de copt. Turnați compoziția de pui pe mijlocul aluatului și întindeți-o până spre margini, lăsând cam 2 cm liberi. Ungeți marginile aluatului cu albuș de ou bătut.

  • Pasul 4

    Crestați cealaltă bucată de aluat din loc în loc și întindeți-o peste amestecul de pui și boabe de porumb. Apăsați marginile celor două foi de aluat, astfel ca acestea să se lipească. Ungeți deasupra cu gălbenuă de ou bătut.

  • Pasul 5

    Coaceți totul timp de 35-40 minute, până se rumenește ușor. Serviți totul cald, alături de legume ușor sotate!