Pași de preparare
-
Încălziți cuptorul la 180 grade. Tăiați pieptul de pui în bucățele mici cât o îmbucătură. Într-o tigaie încingeți 20 gr unt și rumeniți bucățile de pui și presărați sare și condimente. Scoateți bucățile de piept de pui pe o farfurie și păstrăți-le la cald.
-
În aceeași tigaie puneți restul de unt și amidonul alimentar. Încorporați laptele și amestecați continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Pe măsură ce sosul se îngroață adăugați boabele de porumb scurse și bucățile de carne rumenită.
-
Pe o planșetă înfăinată împărțiți în două bucăți aluatul. Întindeți fiecare jumătate dându-i forma unui dreptunghi cu laturile de 13cm x 30 cm. Așezați un dreptunghi într-o tavă de copt, în care ați pus o foaie de copt. Turnați compoziția de pui pe mijlocul aluatului și întindeți-o până spre margini, lăsând cam 2 cm liberi. Ungeți marginile aluatului cu albuș de ou bătut.
-
Crestați cealaltă bucată de aluat din loc în loc și întindeți-o peste amestecul de pui și boabe de porumb. Apăsați marginile celor două foi de aluat, astfel ca acestea să se lipească. Ungeți deasupra cu gălbenuă de ou bătut.
-
Coaceți totul timp de 35-40 minute, până se rumenește ușor. Serviți totul cald, alături de legume ușor sotate!