Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Pui cu ananas, orez și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Ilie Șandru

Pași de preparare

  • Orezul se pune la fiert, cu sarea și frunzele de dafin. Ceapa se taie julienne și se pune peste ulei într-o cratiță, apoi se pune pieptul de pui tăiat cubulețe, adăugăm ciupercile tăiate felii, lăsăm să se călească toate.

  • Ananasul se taie în două, se scoate pulpa din el, se taie cubulețe și punem în cratiță. Adăugăm și morcovii tăiați felii, sosul teriyaki și vinul alb, lăsăm să dea un clocot, iar apoi adăugăm curry, ghimbir și usturoiul tocat.

  • Se ia de pe foc, iar când este gata și orezul, se pune în cratiță peste compoziția deja pregătită, presărăm puțin pătrunjel și aranjăm pentru a servi. În coaja de ananas se pune compoziția obținută și servim. Este delicios! Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Pui cu ananas, orez și ciuperci
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-intregi-sterilizate">1 borcan (280 g) Ciuperci &icirc;ntregi Bonduelle</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/reteta/pui-ananas-orez-ciuperci">1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle</a></p>
  • <p>1 linguriță curry</p>
  • <p>300 g orez</p>
  • <p>1 ceapă</p>
  • <p>3 frunze dafin</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>3-4 căței de usturoi</p>
  • <p>Praf de ghimbir</p>
  • <p>50 g sos teriyaki</p>
  • <p>1 ananas</p>
  • <p>Ulei de pătrunjel</p>
  • <p>200 g piept de pui</p>
  • <p>1 pahar cu vin alb</p>
  • <p>Piper măcinat</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Orezul se pune la fiert, cu sarea și frunzele de dafin. Ceapa se taie julienne și se pune peste ulei într-o cratiță, apoi se pune pieptul de pui tăiat cubulețe, adăugăm ciupercile tăiate felii, lăsăm să se călească toate.

  • Pasul 2

    Ananasul se taie în două, se scoate pulpa din el, se taie cubulețe și punem în cratiță. Adăugăm și morcovii tăiați felii, sosul teriyaki și vinul alb, lăsăm să dea un clocot, iar apoi adăugăm curry, ghimbir și usturoiul tocat.

  • Pasul 3

    Se ia de pe foc, iar când este gata și orezul, se pune în cratiță peste compoziția deja pregătită, presărăm puțin pătrunjel și aranjăm pentru a servi. În coaja de ananas se pune compoziția obținută și servim. Este delicios! Poftă bună!